Elgázoltak egy mentődolgozót

Egy sérült ellátása közben elgázoltak egy mentődolgozót Budapesten - közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője szombaton.

MTI

A szóvivő tájékoztatása szerint a mentőket péntek délután egy balesethez riasztották a budai alsó rakpartra. A sérültet hordágyra fektették, majd a mentősofőr a kocsi mellett állva éppen az infúzió összeszerelésében segített, amikor egy személyautó a feltorlódott kocsisort kikerülve előbb lefékezett mellette, majd gázt adva úgy hajtott el, hogy közben elsodorta a mentőst. A mentődolgozó az ütéstől elejtette az infúziót, miután megvizsgálták, kiderült, hogy medencetáji zúzódást szenvedett.
   
Az ügyben rendőrségi eljárás indult - tette hozzá a mentőszolgálat szóvivője.
   
Az egészségügyért felelős államtitkárság kezdeményezésére, 2010 végén módosították az egészségügyről szóló törvényt, amelynek értelmében 2011. január óta valamennyi egészségügyi dolgozó a munkavégzése során - így a mentődolgozó is - közfeladatot ellátó személynek minősül. A büntetőtörvénykönyv alapján egyes bűncselekmények súlyosabbnak minősülnek, ha azokat közfeladatot ellátó személy ellen követik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!