Arccal a kabaré felé

Kellemes humorral átitatott, etűd jellegű, és könnyen emészthető egyfelvonásos bohózatokat mutatott be rendre az utóbbi években Csesztreg színjátszó köre.

Gyuricza Ferenc


A több mint húszéves múltra büszke társulat idén sem szakított e hagyománnyal, s három rövidebb darabbal jelentkezett.

A szombat esti bemutatón a műfaj egyik legjobbjának tartott Nóti Károly két humoreszkjét, illetve egy Vadnai László által írt vidám jelenetet láthatott tőlük a közönség – mely ezúttal is teljesen megtöltötte a nézőteret.

– Muszáj volt ráállnunk erre a vonalra, mert több, mint húsz év után egyre nagyobb kihívást jelentett a darabválasztás – foglalta össze Bedő Róbert, a csoport vezetője. – Az elmúlt két évtizedben szinte minden olyan színművet bemutattunk, amit egy amatőr csoport fel- vállalhat, ezért kerestük a továbblépés lehetőségét. Ezt a két világháború közötti Pesti Kabaré által népszerűvé tett bohózatokban találtunk meg. Elképzelésünk szerencsésen találkozott a közönség igényével is, bemutatóink évről évre sikeresek, nyaranta sok helyre hívnak is bennünket.

 A Pesti Kabaré ebből a szempontból ugyancsak jó ötletnek bizonyult, hiszen Nóti Károly és társai bohózatai nem igényelnek különleges díszleteket és jelmezeket, ezáltal viszonylag könnyen tudjuk a darabokat utaztatni. Bedő Róbert hozzátette: a társulathoz Fekete Nóra és Kulcsár Levente személyében két új tag csatlakozott, így a rendező Szűcs István jelenleg már tizenhárom főre oszthat szerepeket. A csoport tagjai elsősorban helybeliek, de akad közöttük zalaegerszegi és lenti színjátszó is.  A szombat esti bemutatón a csesztregi színjátszók mellett a Harmónia Művészeti Iskola növendékei is színpadra léptek, illetve a közönség hallhatta a helyi pávakör műsorát is. A csesztregi színjátszók legközelebb e hét végén, Bödeházán mutatkoznak be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!