Amy Winehouse vérével festett képet árvereztek el

Tetemes árat, 35 ezer fontot (12,85 millió forintnak megfelelő összeget) adtak a londoni Cob galéria árverésén egy olyan "vérképért", amelyet Pete Doherty énekes és Amy Winehouse soul díva vére díszít.

MTI

A Ladylike című alkotás 2010-ben készült és Doherty, valamint a 2011 júliusában elhunyt Amy Winehouse mellett az énekes 2003-ban született fia is "vérét adta" hozzá. A kép a Doherty által "artériás fröcskölésnek" nevezett technikával készült: vagyis a vért ráfröcskölik a vászonra vagy az alkotók az ujjukat mártva bele viszik fel a vért.

Az árverésért felelős Rachel Chudley szerint a Ladylike nem a híres-hírhedt zenész stílusára jellemző alkotás, de egyedi darab, amelyen Doherty korábbi együttese, a The Libertines tagjainak arcképe is szerepel.

Pete Doherty vérrel festett műveiből a Cob galéria korábban kiállítást is szervezett, most pedig kalapács alá került a zenész több képe. Ezek azonban a Ladylike-nál jóval alacsonyabb áron, hozzávetőleg 2600 és 3000 ezer font közötti áron keltek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!