A 17 éves gimnazista életveszélyes mutatványa

Egy zalakarosi holtel medencéjében pénteken egy víz alá süllyesztett fém ládából szabadította ki magát a szombathelyi 17 éves Nagy Jonathan. Az országban is egyedülálló életveszélyes attrakciót a közönség lélegzetvisszafojtva figyelte.

Benedek Bálint

- Jó fizikum, ügyesség és némi huncutság kell ahhoz, hogy valaki ezt a produkciót ép bőrrel megússza - mondta a Men-Dan Thermal Hotel medencének széléről figyelő pécsi nyugdíjas, Zag József.
A huncutságra persze sokan kíváncsiak lettek volna, ám Nagy Jonathan a bizonyos bűvészbecsületre hivatkozva a trükkről  nem árult el semmit. Azt viszont elmondta, hogy a példaképe Hudini, s bár ő alapvetően a kézügyességével hódított, az extrém szabadulásaival világhírű lett.

 - A lámpaláz normális reakció egy ilyen egyedülálló attrakció előtt, ahol egyértelműen az életem a tét - mondta a mindössze 17 éves fiatal. -  Imádom az új kihívásokat, hisz így állandóan próbára tehetem a kockázattűrő képességemet és nem utolsó sorban a bátorságomat.

 A szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium diákját még óvodásként nyűgözte az érdekes bűvészmesterség, s mivel a családja is látta az eltökéltségét, támogatták fiút. Jonathan egyfolytában fejlesztette a képességeit, jelenleg Budapesten Holcz Gábor bűvésznél tanul, s egyetlen vágya, hogy meghökkentő mutatványaival lenyűgözze és  elkápráztassa a közönséget.

Nos Zalakaroson ez maximálisan sikerült, hiszen a közönség szinte lélegzetvisszafojtva figyelt miközben Jonathanra felkerült a kényszerzubbony, melyet barátnője, Horváth Diána Eszter a fürdővendégek segítségével összelakatolt. Ezután a fiú kutyapózban behátrált a ládába, amire számzáras lakatot kattintottak. A fémketrecet két erős legény bevitte a medencébe és egy adott jelre letette a medence aljára. Feszült pillanatok következtek, ám alig egy perc alatt Jonathan kirobbant a víz alól, s prüszkölve, levegő után kapkodva üdvözölte az ujjongó és tapsoló közönségét. Mint azt a parton még elárulta: nem ez volt az utolsó veszélyes produkciója, legközelebb a vízen járással próbálkozik meg.

 További képek ITT!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!