Új pályázat közoktatási intézmények vezetői feladataira

Új pályázatot írnak ki április 15-i határidővel az egyes megyei intézményfenntartó központok kezelésében lévő közoktatási intézmények vezetői feladataira, ez a kiírás azokra az intézményekre vonatkozik, amelyeknél a március 31-én lezáruló pályázati kiírás nem volt eredményes - közölte a közigazgatási tárca pénteken az MTI-vel.

MTI

A minisztérium közleménye szerint az új pályázati kiírás hamarosan megjelenik a Nemzeti Közigazgatási Intézet honlapján.
   
A korábbi pályázat eredménytelenül zárult Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Pest, Somogy, Szabolcs- Szatmár-Bereg, valamint Zala megyében - tájékoztatott a minisztérium.
   
Mint írták, mivel a megyei közgyűlésektől a Megyei Intézményfenntartó Központokhoz került, közoktatással foglalkozó intézmények vezetői megbízatásai a törvény értelmében március 31-én megszűnnek, az új pályázati kiírás eredményes befejezéséig, de legfeljebb 2012. július 31-éig a közalkalmazotti törvény végrehajtásáról szóló kormányrendelet értelmében ezeknek az intézményeknek a vezetésével megbízható az is, akinek az intézmény vezetésére szóló magasabb vezetői megbízása március 31-én lejárt, vagy a nevelőtestület adott intézménynek megfelelő képzettséggel rendelkező tagja.
   
Az erről szóló, pénteken megjelenő kormányrendelet arról is rendelkezik, hogy a megyei intézményfenntartó központ által fenntartásra átvett intézmények közül az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szervként működő szociális, gyermekjóléti, gyermekvédelmi intézmények 2012. április 1-jétől önállóan működő költségvetési szervekké alakulnak át, gazdálkodásukkal összefüggő feladataikat a megyei intézményfenntartó központ veszi át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!