Hasznos(uló) szemét - Sörösdobozokból autóalkatrészek

Könyvespolc, iskolai füzet, válltáska... Aligha gondolnánk, hogy valamennyi termék újrahasznosított hulladékból készült. Hogy mégis így van, arról a Keresztury ÁMK-ban csütörtökön megnyílt Hulladékból termék című kiállításon győződhettünk meg.

Magyar Hajnalka

 A március 24-ig látogatható tárlat több tucatnyi hazai hulladékfeldolgozó és -hasznosító vállalat termékeit tárja elénk, amelyek kizárólag  újrahasznosított alapanyagból készültek, köszönhetően   a szelektív gyűjtésnek.

 

A tanulságos kiállítást Gyutai Csaba polgármester nyitotta meg, majd Gecse László, a Zala-Depo Kft. ügyvezetője szólt szerteágazó tevékenységükről. Mint kitűnt, ők is a szelektíven kezelhető hulladékok mind nagyobb arányú begyűjtésében és hasznosításában látják a jövőt.

- A kiállítás immár 6. éve járja az országot, s eddig mintegy 300 ezren tekintették meg -  tudtuk meg Hankó Gergelytől, a fő szervező ÖKO-Pack Nonprofit Kft. munkatársától, aki azt is elárulta, hogy hazánk lakossága évente mintegy 4,5 millió tonna hulladékot termel. A tárlatra várják az iskolás csoportokat is, számukra, bejelentkezés után a Domberdő Természetvédelmi Egyesület szakemberei tartanak tárlatvezetést. Március 5-től 9-ig hulladékos játszóház és vetélkedő társul a programhoz, március 24-én pedig zöld napot szerveznek, melynek programjában fellép az Alma zenekar és izgalmas fizikai kísérletek is zajlanak.


A kiállítás valamennyi installációja  stílusosan  ugyancsak újrahasznosított kartonpapírból készült. A papír mellett 11 további hulladékfajta feldolgozására láthatunk ötletes példákat, úgymint műanyag hulladékból készült fekvőrendőr és zöldtető-szigetelés, sörösdobozokból előállított autóalkatrészek, valamint gumiabroncsokból gyártott játszótéri burkolat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!