Lássuk a medvét! - Mit jósoltak a macik?

A népi hiedelem szerint, ha február másodikán a medve megijed az árnyékától és visszabújik a vackába, hosszú tél lesz, ha kint marad, hamarosan jön a jó idő. Meglestük a veszprémi Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark két medvéjét, Katát és Borit! Képek és videó!

zaol.hu

A veszprémi állatkertben nagyon hidegre ébredtek a lakók. A Fejes-völgyben fogvacoktató hideg volt még délelőtt tíz órakor is. Ez sem tántorított el minket attól, hogy meglessük a medvéket. Ugyanis a népi hiedelem szerint, ha február 2-án süt a nap, és a medve meglátja az árnyékát, megijed, és visszabújik, vagyis hosszú tél lesz. Ha kint marad, az azt jelenti, hamarosan jön a tavasz.

A veszprémi állatkertben régi hagyománya van a február eleji medvelesnek. A medvék kicsalogatásában minden évben segítenek az ovisok is, ők azonban idén a rendkívüli hideg miatt nem tudtak elmenni az állatkertbe. A medvecsalogató dalok hiánya és a dermesztő hideg miatt félő volt, a macik nem dugják ki az orrukat barlangjukból, ami azt jelenti, hosszú tél elé nézünk...

Az óvodásoknak szánt meleg tea nem ment kárba; a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Befogadás Házában élő fedél nélkülieknek ajánlotta fel az állatkert.

Nézze meg a fotókat és a videót, és megtudhatja, mit jósoltak nekünk a veszprémi medvék!


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!