Felrobbant a kazán, megsérült egy asszony

Súlyosan megsérült egy idős asszony, amikor mórahalmi otthonának melléképületében felrobbant egy kazán kedden este - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t.

MTI

A helyszíni szemle adatai szerint kedd este 8 óra körül a hetvenesztendős nő a tanya melléképületében akarta begyújtani a fűtőberendezést, amely felrobbant. Az asszony súlyos sérülést, többszörös lábtörést szenvedett - mondta el Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A mentők a sérült asszonyt kórházba szállították.

A detonációt feltehetően jégdugó okozhatta, mivel a vegyes tüzelésű kazánt már hetek óta nem használták - közölte az alezredes. A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.

Hétfőre virradóra Szentesen egy férfi halálát okozta kazánrobbanás, ezért a szóvivő felhívta a figyelmet, hogy a rendkívüli hideg időre tekintettel a régebb óta nem használt fűtőberendezést begyújtás előtt minden esetben mutassák meg szakembernek, hiszen a berendezés csőrendszere eljegesedhet, amely jégdugó kialakulásához vezethet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!