Meyé Gabonnal készül

A ZTE FC labdarúgócsapata hétfőn kezdi meg felkészülését a tavaszi szezonra, de a gaboni Roguy Meyé nem lesz ott egerszegi társai között: odahaza, válogatottjával készül a közelgő Afrikai Nemzetek Kupájára.

Kerkai Attila

Az élvonalban sereghajtó kék-fehérek nincsenek irigylésre méltó helyzetben, ugyanis nagy a lemaradásuk a még bent maradást érő helyekhez képest. Viszont az is elhangzott a téli szünetben, nem szabad feladni a reményt. Egyelőre a ZTE FC-nél  csak az nyert napvilágot, hogy kikkel nem képzelik el a közös jövőt, érkezőkről erősítésekről még nem esett szó.

Mostantól viszont,  hogy megkezdi a csapat a felkészülést, valószínűleg felgyorsulnak az események. Prukner László vezetőedző keretét a remélt bent maradás érdekében mindenképpen  meg kell erősíteni, de még így is nagyon nehéz  tavasz elé néz a csapat.


A nemzetközi futballban is mind több szó esik az Afrikai Nemzetek Kupájáról, hiszen az európai csapatokban és a topligákban  játszó afrikai játékosok is  hazatérnek. A Gabonban és Egyenlítői-Guineában január 21. és február 12. között megrendezendő esemény miatt Roguy Meyé, a ZTE FC labdarúgója nem lesz itt a hétfői első edzésen. Dézsi Attilától, a ZTE FC ügyvezetőjétől megtudtuk, mindez eredetileg is így volt, hiszen Gabon válogatottja már edzőtáborban van a hazai rendezésű kontinensvetélkedőre. Meyé érkezése pedig attól is függ, meddig jutnak a  gaboniak, akik Marokkóval, Nigerrel és Tunéziával alkotnak egy csoportot. 



Futball

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!