Enyhítették a büntetését: nem felelős rokona haláláért

Részben jogos védelemnek minősítette tettét és jelentősen enyhítette annak a szinte teljesen vak férfinak a büntetését a Pécsi Ítélőtábla, akit a Zala Megyei Bíróság négy év fogházra ítélt.

Arany Gábor

A bocskai Barnucz Józsefet első fokon halált okozó testi sértés miatt marasztalták el tavaly márciusban. Történt ugyanis még 2009. november 21-én este, hogy az orvosi papírok szerint mindkét szemére vak férfi italozást követően összeveszett unokatestvérével. A szóváltásból dulakodás támadt, Barnucz kitaszigálta ellenfelét a konyhából, közben ütötte a fejét, majd kirúgta a lábát, ettől áldozata nekiesett az ajtófélfának, a földre zuhant, fejét a padlóhoz csapta. Barnucz a fekvő emberbe néhányat még belerúgott, majd pár perccel később felhívta a rendőrséget és trágár stílusban bejelentette, agyonütötte rokonát. Az unokatestvér pár héttel később belehalt fejsérülésébe.

A Pécsi Ítélőtábla az unokatestvérrel való dulakodást és ellökését jogos védelmi helyzetnek minősítette, így Barnucz nem felelős a rokon haláláért. A padlón fekvő férfi bántalmazása azonban súlyos testi sértés kísérlete volt, s ezért a büntetést 5 hónap, 2 évre felfüggesztett börtönre enyhítette.



Kapcsolódó cikkünk: 
Halálos esti verekedés: egy vak férfi saját rokonával dulakodott

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!