Megerőszakolta ötéves unokáját, lecsukták

Jogerősen hat év tíz hónap fegyházbüntetést kapott egy 59 éves férfi, aki három évvel ezelőtt megerőszakolta akkor alig ötéves lányunokáját. A Győri Ítélőtábla keddi döntésével helybenhagyta a Veszprém Megyei Bíróság első fokon meghozott ítéletét.

MTI

A másodfokon eljáró bíróság bűnösnek mondta ki Orsós Lajost 12. évét be nem töltött személy sérelmére elkövetett erőszakos közösülés és kiskorú veszélyeztetésének bűntettében, ezért mellékbüntetésként hét évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától az elsőfokú ítélettel egyezően.

A bűncselekmény 2008 januárjában egy Veszprém megyei településen történt. A sértett szülei külföldre mentek, és három gyermeküket a nagyszülők gondjaira bízták, a nagyapát még a gyerekek gyámjává is kijelölték. A család rendkívül rossz körülmények között élt, a gyerekeket végsőkig elhanyagolták.

A három kiskorú veszélyeztetése nyilvánvaló volt, a helyi gyámhatóság mégsem tett lépéseket a tarthatatlan helyzet megszüntetéséért - hangzott el a tárgyaláson.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!