Jótékonysági saját készítésű ajándékokkal

Karácsony közeledtével Nagykanizsán a Családsegítő és Gyermekjóléti Központ (CSSK) is meglepetésekkel készül az ünnepre. Egész héten jótékonysági vásárt tart az intézmény, szerdán a gyermekeknek, csütörtökön pedig az időseknek rendeznek kulturális műsort.

Steyer Edina

Apró hűtőmágnesek, gipszképek, színes mécsesek és karácsonyfadíszek sorakoznak a jótékonysági vásáron a CSSK udvarában, mely egész héten, naponta 14-től 18 óráig áll nyitva az érdeklődők előtt.

 - Az ajándékokat az intézmény dolgozói maguk készítették, szabadidejükben -  árulta el dr. Kaszás Gizella igazgató.  - A bevétel, melyből a hátrányos helyzetű gyermekeket és családokat támogatjuk, teljes egészében a Segíts, hogy segíthessünk Alapítványhoz kerül. A város száz hátrányos helyzetű gyermekét, általános iskolánként hetet-hetet, valamint a Családok Átmeneti Otthonából tíz fiatalt várnak a karácsonyi műsorra szerdán 14 órakor a HSMK kamaratermébe. Fellépnek a Zrínyi-tagintézmény harmadikosai, valamint Farkas Tibor, a Kanizsai Kulturális Központ igazgatója. Csütörtökön hasonló műsorral kedveskednek a város százhúsz nyugdíjasának 14 órakor, szintén a kamarateremben. Az idősek karácsonyát a CSSK már évek óta a vöröskereszt kanizsai szervezetével közösen rendezi. A meghívottak mindkét alkalommal ajándékcsomagot kapnak.

A saját kezűleg készített alkotásokat árulják a jótékonysági vásáron – Fotó: Szakony Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!