Arrogáns rendőri fellépés? Zalaiakat utasítottak ki Balatonberényről

Piackutatást végzett a Somogy megyei Balatonberényben egy keszthelyi illetőségű asszony és férje, ám előbbinél nem volt ott a megbízólevele, ezért a rendőrök mindkettejüket kiutasították a településről, s egészen a Balaton-parti városig kísérték őket.

Horváth-Balogh Attila

Olvasónk, Mészáros Jánosné nemcsak az intézkedést sérelmezte, hanem a somogyi rendőrök stílusát, hangnemét is. Mint elmesélte, mindössze 7 kérdőívet kellett volna kitölteniük Berényben, ám szándékuk meghiúsult, miután a rendőrök megállították őket.

- Elkövettem azt a hibát, hogy nem vittem magammal a megbízólevelem - magyarázta az asszony. A férjem elhozta az övét, ám mit sem ért vele, mert - ezt mondták a rendőrök - nem volt rajta bélyegző. Felhívták a jegyzőt, majd közölték: el kell hagynunk a települést. Úgy beszéltek velünk, mint a bűnözőkkel, s egészen Keszthely határáig jöttek utánunk autóval, nehogy véletlenül is vissza tudjunk fordulni.

Mészárosék panaszt tettek az ügyben a Marcali Rendőrkapitányságon. Azt szeretnék, ha nyilvánosan bocsánatot kérne, a kieső bevételt és az útiköltséget pedig kifizetné számukra a rendőrség.

Megkeresésünkre a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata közölte: az intézkedéssel kapcsolatos panasz vizsgálata folyamatban van, így arról információt csak annak lezárultával adhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!