A jégkorong szövetség elnöke elégedett a zalaegerszegi csarnokkal

A megyeszékhelyi jégcsarnokban két magyar és két szlovén élvonalbeli csapat mérte össze tudását. Déli szomszédaink szerepeltek jobban, hiszen a Maribor és a Ljubjana is legyőzte az Újpest, illetve a Miskolc együttesét. Ezen a tornán nem az eredmény volt a legfontosabb, hanem az, hogy a két nemzet hokisai minél közelebb kerüljenek egymáshoz.

Bóbics László

Itt volt a rendezvényen a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke, Németh Miklós is.

– Az elmúlt évben kerültem az elnöki pozícióba – kezdte az MJSZ első embere. – Nagyon örülök annak, hogy Egerszegen ideális feltételeket biztosítottak a helyi rendezők – a szövetségünkkel karöltve – ennek a nemzetközi tornának. Az elmúlt években egy rövid ideig problémát jelentett a jégcsarnok életében, hogy anyagi gondjaik voltak. Személyesen is közbenjártam, megpróbáltam a bankot meggyőzni arról, hogy senkinek sem jó, ha nem működik ez a reprezentatív létesítmény. Végül sikerrel tettük a a dolgunk, és úgy néz ki, hogy újra egyenesbe kerül minden. Az kétségtelen, hogy a Kercsó korszakhoz képest látszik némi törés. Ez azonban érhető, hiszen elég nagy váltás és nagy mozgás volt az egerszegi hokisok életében. Most újra egyenesbe kerülnek, s a vezetőiktől tudom, minden korosztályban vannak játékosaik. Ez nagyon jó jel.


– Olyan hangokat is hallani, hogy a szlovénokkal közös bajnokságot szerveznének.

– Ez nem egyszerű kérdés. Tervnek jó, de a megvalósítása igen nehéz. Olyan elképzeléseink lennének, hogy ezt a közép- európai magot kellene összevonnunk, de nagyon nagyok a távolságok. Szlovéniától Romániáig a délvidékkel együtt kétségtelen, hogy sok jó csapat van, ám ennek a formának a megvalósítása meglehetősen drága lenne, s közülünk jelenleg senki nem áll olyan jól anyagilag, hogy ezt jelentősen támogatni tudná.

– Mi a véleménye az egerszegi jégsportról?

– Az egész jégcsarnokról nagyon pozitív tapasztalataim vannak. Mondtam is a város polgármesterének, Gyutai Csabának, hogy büszkék lehetnének erre a csarnokra, hiszen nagyon sok városban küzdenek-harcolnak a jégidőért. Itt pedig nemcsak a helyi iskolák, hanem a térség fiataljai is megtanulhatnának – szinte valamennyien– korcsolyázni. Ezt követően pedig jöhetne a hoki, vagy ami tetszik nekik. Óriási lehetőségük van, remélem élni is tudnak vele. Az út jó, amin elkezdtek járni, az említett problémák után, úgy látom, ismét egyenesbe kerülnek, és ha így megy tovább, akkor újabb rangos események színhelye is lehet majd az egerszegi jégcsarnok. Az alapítvány és a város is pozitívan áll a dolgokhoz, ez pedig jó eredményeket szülhet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!