Térségi térfigyelő kamerarendszer Lentiben

Csatlakozik a határ menti város, Lenti önkormányzata ahhoz a konzorciumhoz, amely egy térségi térfigyelő kamerás rendszer kiépítését tűzte ki célul. Az erről szóló megállapodás tervezetének aláírására a tegnap megtartott soron kívüli ülésen hatalmazták fel Horváth László képviselőt.

Gyuricza Ferenc

A képviselő-testület emellett kötelezettséget vállalt arra, hogy a cél megvalósítása érdekében a pályázathoz a szükséges dokumentáció költségvonzatát is biztosítja. Az elsősorban közbiztonsági célokat szolgáló térfigyelő kamerarendszer kialakítását a kerkaszentkirályi székhelyű Zala Zöld Szíve Vidékfejlesztési Egyesület révén kívánják megoldani. A konzorciumhoz a lenti kistérség területéről 11 település csatlakozik, a körzetközponti szerepet ellátó város mellett Dobri, Gutorfölde, Kerkateskánd, Lovászi, Nova, Páka, Pördefölde, Szécsisziget, Tormafölde, valamint Tornyiszentmiklós községek. A pályázatot a lenti székhelyű EU-Régió Menedzsment Nonprofit Kft. nyújtja be.

Az érintett településeken még nincs térfigyelő rendszer - bár a kiépítését a rendőrség több alkalommal is szorgalmazta, legutóbb a Zalabaksán megtartott kistérségi társulási ülésen is szó esett róla. A pályázat révén a költségeket - amelyek a számítások szerint 10 millió forintra rúgnak - száz százalékban európai uniós forrásból tudják biztosítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!