Természetgyógyász nap Keszthelyen: utazás önmagunk felé

A jövő gyógyszere az öngyógyítás. E szlogen szellemében várták az érdeklődőket hét végén az immár harmadik alkalommal megrendezett természetgyógyász napokra a Balaton Színházba Keszthelyen.

zaol.hu

- Itt az idő, hogy felébredjenek az emberek: a múlt emlékeit el kell engedni, a jövőtől pedig nem szabad félni. Meg kell tanulni élni; élni azonban csak itt és most lehet – fogalmazta meg a kiindulópontot Lévai Borbála szervező, természetgyógyász, aki szerint az emberek kezdenek rájönni arra, hogy gyógyulásuk igenis saját kezükben van. Mindenkinek tanácsos végiggondolni tehát: milyen negatív gondolatokkal, érzelmekkel küzd, mert ezek megbetegítik a fizikai testet.

A szervezők úgy állították össze a programot, hogy a közönség a természetgyógyászat minél több irányzatával megismerkedhessen. Péntek este a relaxációs hangfürdőn tibeti tálak, gongok, dobok, szélcsengők csendültek fel, s megszólalt egy nádihegedű is. Mindez azért, hogy a hangok varázsa harmonizálja a belső energiákat, megszüntesse a fáradtságot, a feszültséget, és hozzájáruljon az érzelmi problémák megoldásához. Lévai Borbála meditációját követően a hangfürdő sámándalokkal zárult.

Szombaton a színház aulájában közel 40 kiállító segítette az egészégtudatosság útján járó látogatókat, akik tanácsot kaphattak táplálkozásukhoz ételallergia esetén, de vállalkozhattak reiki- és szeretmasszázsra és akár kineziológiai kezelésre is. Volt aktív jóga, intim torna, s Horváth Judit vezetésével lélektánc, Fehér József természetgyógyász, fitoterapeuta az íriszdiagnosztika rejtelmeibe vezette be az érdeklődőket, Soborné Mosolygó Liám derűre tanított mindenkit, Schirilla György pedig a lélek teljességéről beszélt, miközben Panyi Katalin és Vas Éva drámapedagógusok vezetésével két indián (gyerek)törzs, a bunyócák és a toporzékok, mozgás-, hang- és érintésterápián vett részt. A program Kövi Szabolcs gyógyító, meditációs koncertjével zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!