Száguldó magyar autós: csak egy ütközés állította meg

Csak többszöri próbálkozás után tudtak feltartóztatni egy veszélyesen száguldó magyar autóst egy osztrák autópályán a rendőrök a felső-ausztriai tartományi rendőrség vasárnapi közleménye szerint.

MTI

 A 23 éves autós 170 kilométeres sebességgel haladt szombat este az A8-as autópályán nyugati irányban, az enyhe köd ellenére fényszóró nélkül, csak a vészvillogót működtetve és a legtöbb előzési manővert a leállósávban hajtotta végre - közölte a rendőrség.
   
Az autós már korábban, az A1-es autópályán, Melk térségében is feltűnt az autósoknak veszélyes viselkedése miatt, ezért többen is értesítették a hatóságot. Az autópálya-rendőrség ötször is eredménytelenül próbálta megállítani. Az autós egyszer össze is koccant a járőrautóval, de továbbhajtott, míg végül az A8-s autópályán Ried im Innkreis térségében a kocsi megcsúszott és a beton elválasztó elemnek ütközött.
   
Az eset során nem sérült meg senki. A magyar férfi gépkocsija totálkáros lett, a járőrkocsiban tetemes kár keletkezett - számolt be róla a rendőrség. Az autóst őrizetbe vették és kihallgatják, viselkedésének okára egyelőre nem derült fény. Mint azt a rendőrség az osztrák hírügynökségnek elmondta, a drog- és alkohol-teszt negatív eredményt mutatott ki. Az MTI érdeklődésére a rendőrök egyelőre nem tudtak további részletekkel szolgálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!