Sanader tagadja bűnösségét, Hernádit gyanúsítottnak nevezték

Zágráb/Budapest - Gyanúsítottként nevezték meg Hernádi Zsoltot, a Molt vezérigazgatóját a horvát ügyészek Ivo Sanader volt horvát kormányfő kenőpénzek elfogadása miatt csütörtökön indult, összevont perében a Bloomberg jelentése szerint.

MTI


Megkezdődött Sanader pere

Megkezdődött csütörtökön Ivo Sanader pere a zágrábi megyei bíróságon, s a volt horvát miniszterelnök tagadta, hogy elkövette az egyesített vádiratban terhére rótt bűncselekményeket: a háborús nyerészkedést, és kenőpénz elfogadását az osztrák Hypo Alpe Adria banktól, illetve Hernádi Zsolttol, a Mol vezérigazgatójától.
Az ügyészség kérésére a törvényszéki tanács egyesítette a volt miniszterelnök ellen folytatott két jogi eljárást, s ez ellen nem volt kifogása a védelemnek sem.

A csütörtökön megkezdődött perben Ivo Sanadert háborús nyerészkedéssel vádolják, illetve azzal, hogy 1994-1995-ben 500 ezer euró kenőpénzt fogadott el az osztrák Hypo Alpe Adria banktól. Emellett a terhére róják, hogy tízmillió euró kenőpénzt fogadott el Hernádi Zsolttól, s cserébe lehetővé tette, hogy a magyar vállalat irányítási jogot szerezzen az INA horvát állami olajipari cég fölött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!