Merénylet az új líbiai kormányfő ellen

Merényletet követtek el az új líbiai kormányfő ellen, aki sértetlenül megúszta a támadást, de két kísérője életét vesztette - közölte vasárnap egy, a belbiztonsági szolgálatokhoz közeli forrás a spanyol hírügynökséggel.

MTI

   
A merénylet még szombaton történt, amikor Abdur-Rahmán al-Kíb miniszterelnök egy küldöttség élén az állami rádió központjába látogatott Tripoli peremén. Az épületbe lépve egy csoport fegyveres tüzet nyitott rájuk. A kormányfő kísérői közül ketten meghaltak, öten megsebesültek. Két támadót elfogtak.
   
A merénylők kilétét és tettük indokát a névtelenség homályában maradó forrás nem tudta megmondani, de a feltételezése szerint a megdöntött Kadhafi-rendszer "ötödik hadoszlopának" a tagjai. A merénylet többi részlete egyelőre nem ismeretes. Al-Kib kormányát csütörtökön iktatták be, de máris vannak olyan törzsek és csoportok, amelyek bírálták, mert ők képviselet nélkül maradtak benne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!