Halottak napja: 28 elfogás, 26 szabálysértési feljelentés

Csaknem 30 embert fogtak el a fővárosi rendőrök a halottak napi hosszú hétvége eddig eltelt három és fél napja alatt, elsősorban a budapesti temetők és pályaudvarok környékén.

MTI

Horváth Katalin Fanni, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője kedden, mindenszentek napján az MTI-nek nyilatkozva emlékeztetett: több mint 1100 rendőr van szolgálatban nemcsak a temetők, hanem a pályaudvarok, nagyobb tömegközlekedési csomópontok területén is.
   
A fokozott ellenőrzések során kedd délig 28 embert fogtak el a rendőrök, köztük 18 körözött személyt, 10 esetben pedig különböző bűncselekmények - így például lopás, grafitizés, garázdaság és kábítószerrel való visszaélés - elkövetése miatt. Hozzátette, rajtuk kívül előállítottak 10 embert egyebek mellett engedély nélküli árusítás, a KRESZ megszegése és viráglopás miatt.
   
A szóvivő elmondta, az elfogások és az előállítások főképpen az új köztemető, az óbudai és az újpesti sírkert környékén, valamint a Nyugati és a Déli pályaudvarnál történtek.
   
Az eltelt három és fél napban 26 szabálysértési feljelentés született: 14 esetben a közlekedés rendjének megsértése - például vezetés közbeni telefonálás, lejárt jogosítvány -, 12 alkalommal pedig a közrend elleni szabálysértés miatt, így például az arra ki nem jelölt helyen való dohányzás vagy szemetelés miatt. Ezzel kapcsolatban Horváth Katalin Fanni megjegyezte, hogy a fokozott ellenőrzés keretében minden típusú jogsértéssel szemben fellép a rendőrség, nem csupán például a viráglopások ügyében.
   
A BRFK munkatársai eddig 153 ezer forintnyi helyszíni bírságot szabtak ki - közölte.
   
Szólt arról is, hogy a rendőrök nyolc esetben hívtak mentőt a temetőkben rosszul lett idős emberekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!