Az egzotikus kanizsai szépség ötszörös világbajnok modern táncban

Ha nem mozoghat, rosszul érzi magát a nagykanizsai Tikos Kitty. A 21 éves lány lételeme a sport, hisz már gyermekkora óta tornázik, táncol, sőt évekig a kötélugrás kötötte le minden idejét. A nőiesen kidolgozott testére a szépségipar is hamar felfigyelt. Tavasszal megválasztották a SOTE Szépének, legutóbb pedig a budapesti Fit Modell versenyen lett a második.

Benedek Bálint

A Testnevelési és Sporttudományi Kar hallgatójának bájos arca, sűrű derékig érő bongyor haja és szinte tökéletesen kidolgozott alakja miatt az utcán gyakran rászegeződnek a tekintetek. A férfiak nyilván a domborulatokat figyelik, míg a hölgyeket inkább Kitty laza, ám divatos öltözködési stílusa ragadhatja magával.

- A sport tett ilyenné - mesélte a 21 éves Kitty. - Talán öt éves lehetettem, amikor a szüleimmel először elmentünk a Szan-Dia Fitness SC bemutatójára, miközben anyukám oldalát böködve közöltem, hogy nekem közöttük a helyem.

A kemény, olykor izzasztó heti többszöri edzések sem szegték kedvét a kanizsai lánynak, aki közvetlenségével gyorsan barátnőkkel vette körül magát, akikkel még nagyobb élményt jelentett a mozgás. A tornázás után  tovább emelte a tétet, hisz a tánccal és a kötélugrással is megpróbálkozott. Szülei örültek lányuk aktivitásának, ugyanis a mozgás mellett a tanulás is kitűnően ment.

- Utóbbi különleges kombináció kiegyensúlyozottá varázsolta a hétköznapokat - folytatta a 21 éves lány. - A versenysikerek csak tovább növelték az önbizalmamat, s bár olykor sok lemondást valamint munkát jelentett a felkészülés, mégis örömöt leltem benne.

Kitty a tinédzser évei alatt modern táncban több magyar bajnoki címe mellé formációban ötszörös világbajnok lett, míg kötélugrásban  Európa-bajnok csapatban is szerepelt. Klubja, a nagykanizsai Szan-Dia FSC jóvoltából még Kínába is eljuthatott.

- Nagyon szerettem sportolni, de azt az érettségi előtt néhány hónappal még nem gondoltam volna, hogy egyszer majd hivatásszerűen űzöm - folytatta Kitty. - Sokkal inkább a divattervezés vagy az öltözködési tanácsadó (stylist) szakma érdekelt. Végül aztán tudatosult bennem, hogy a rajzkészségem kevés lenne a tervezéshez, így a budapesti testnevési egyetem mellett döntöttem.

Ugyan a kanizsai lány minden porcikáját megmozgatta a torna, a modern tánc és kötélugrás hármasa, ám az iskolában már újabb kihívásokkal kellett szembesülnie. A lecke fel volt adva Kittynek, aki az olimpiai sportágakon túl, a szinkronúszásban, falmászásban és még a sárkányrepülésben is a maximumot nyújtotta.

- A feladat az első, nem ismerek pardont - mosolyodott el Kitty. - Elértem arra a szintre, hogy mozgás nélkül egy hetet sem bírok ki, a váratlan sérülések miatti pihenés valósággal beteggé tesz.

A lány szinte tökéletes alakját sokan irigylik is, gyakran kap negatív kritikát, pedig mint azt elmondta: a számítógépen kívül is van élet, igenis fel kell állni a pihe-puha karosszékből, ha az izmainkat nem mozgatjuk át könnyedén ellustulhatunk.

- Nyilvánvalóan egy nő sincs megelégedve a testével - tette hozzá a 21 éves energiabomba Kitty. - Ebből adódóan persze én sem, ám mivel gyermekkorom óta napi rendszereséggel mozgok, így egy dekagramm felesleg nincs rajtam. A kötött izomzatom miatt viszont nem nőttem 163 centiméternél magasabbra, ezen ha lehetne biztosan változtatnék. De kizárólag ezen, úgy érzem plasztikai műtétre nincs szükségem.

A dél-zalai lány véleményét a SOTE tavasszal megrendezett szépségkirálynő választása is alátámasztotta, ahol az első helyért járó korona Kitty fejére került. A közelmúltban az ugyancsak a fővárosi Fit Modell versenyen már kizárólag a fiatalok kidolgozott testét figyelte a zsűri, s itt a nagykanizsai lány a második lett.

- Több műteremben is jártam már, ahol a fotósok egyöntetű véleménye szerint különleges és egzotikusan szép vagyok - így Kitty. - Felajánlották már, hogy dobjam le a fehérneműt is, de az nekem már nem fér bele. Na persze ezeket a véleményeket nagyon jó hallani, de én továbbra is a földön járok. Elsősorban a tanulás köt le, aztán csak utána jöhet a fotózás, amit mellesleg imádok. A főiskolák szépe választáson még szeretnék elindulni, de számomra egyáltalán nem a szépségipar, hanem hosszútávon sokkal inkább a sport tartogat kihívásokat.

Kitty elmondta: amint lediplomázik szeretne a fővárosban aerobik edzőként a gyerekekkel foglalkozni, s egészséges, sportban gazdag életmódra nevelni őket.

Az internetes ismerkedés ki van zárva

A fiatal Tikos Kitty a magánéletéről nem szerett volna beszélni, ám azt elárulta a barna szemű, barna hajú, napbarnított bőrű férfiak le tudják venni a lábáról. S, bár alapvetően nem szereti a szőke herceg típusúakat, ám ha az összhatást jónak találja nem zárkózik el az ismerkedéstől. A legnépszerűbb internetes közösségi oldalon naponta olykor többen is szeretnének vele megismerkedni, de mivel nem kedveli a virtuális közeledést, így csak személyes találkozó után dönt a lovag sorsáról.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!