Dödölle és bor minden mennyiségben

A Cser György kisbíró vezette hagyományos Fő úti szüreti felvonulással folytatódott szombaton az immár 8. alkalommal megrendezett Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál.

Horváth-Balogh Attila

A színes menetben többek közt a nagykanizsai Thury Baranta Közösség, a Sziluett Mazsorettcsoport, a Tüttő János Nótaklub, a Magyarkanizsai Citerazenekar és a Nagykanizsai Gólyalábasok csapata vett részt, továbbá néhány lovas fogat. Ezt követően a pénteken kezdődött gasztronómiai rendezvényen a színes programok mellett finomabbnál finomabb étkek várták az érdeklődőket. Ugyanis a fesztivál szinte már kötelező elemének számító főzőversenyre 19 csapat nevezett és már a délelőtt folyamán olyan izgalmas ételek rotyogtak a kondérban, mint a részeges sertésvádli pirított tárcsás dödöllével.

- Sör is van benn, bor is, meg erdei gomba, saját receptúra alapján - tudtuk meg a finomságot készítő nagykanizsai Torinó Baráti Kör alkalmi szóvivőjétől, Hilcz Mátétól. - Baráti társaság vagyunk, "torinózni", focizni járunk össze, és amikor hallottuk a felhívást, úgy döntöttünk, indulunk. Reméljük, a zsűrinek is tetszeni fog majd, amit összehoztunk...

Persze, más ínyencséget is lehetett találni a forgatagban, így például kerekrépából készült fahéjas fagyit, s belekóstolhattunk a zalai betyárvilág ízeibe is. Na és természetesen, a főszereplő, a burgonyából készült dödölle sem maradhat ki a sorból, ebből is volt több fajta, a klasszikus hagymás-tejfölöstől a szarvaspörkölttel, töpörtyűvel megbolondított kalóriabomba-változatig. A finom étkeket pedig jóféle borral, pálinkával öblíthette le a nép. Közben a színpadon hagyományőrző csoportok  váltották egymást, melyek közt határon túli, példának okáért magyarkanizsai és csáktornyai is volt.

Az ezúttal is nagy érdeklődésre számot tartó fesztivált fergeteges Chili Salsa bemutató és tűzijáték zárta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!