Akadálymentesített sportöltöző Eszteregnyén

Uniós pénzből újították fel Eszteregnye sportöltözőjét. A hat és fél millió forintos beruházás áprilisban kezdődött, s e napokban már a befejezéshez közeledik.

Horváth-Balogh Attila

Kele Lajos polgármester elmondta: a focipálya mellett lévő sportöltöző a hatvanas években épült. Igaz, hogy egy évtizeddel később végeztek rajta némi felújítást, ám sem az építéskor, sem a tatarozás során nem készültek hozzá szociális helyiségek. Ezért aztán most már nemcsak hogy ráfért a „ráncba szedés”, de egy kalap alatt sor kerülhetett az épület modernizálására, 40 négyzetméteres bővítésére, fürdő, egy otthonos tárgyalóterem kialakítására, továbbá a mozgássérültek közlekedését megkönnyítő akadálymentesítésre is.


A régóta dédelgetett projekt megvalósításához közel hat és fél millió forintnyi európai uniós forrást nyert Eszteregnye önkormányzata. A 25 százalékos általános forgalmi adót a település biztosította, a kivitelezési munkálatok a tavasz folyamán, április elején kezdődtek meg, s hamarosan befejeződnek – a szakemberek már az utolsó simításokat végzik az épületen.

Kele Lajos polgármester hozzátette: a kis falu legújabb kincsét a 18-án megrendezendő falunapon avatják fel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!