Rendet raktak az állomáson

2011 az önkéntesség éve, s ennek jegyében március 5-én takarítást szerveztek a keszthelyi vasútállomás dolgozói.

zaol.hu


- Az önkéntesség évéhez mi, vasutasok is szerettünk volna valamilyen módon csatlakozni, s mivel úgy éreztük, hogy az utóbbi időkben a munkahelyi környezetünkre ráférne egy kis takarítás, így a kettőt összekapcsolva szerveztük meg a napot - számol be Gerencsér Tamás szervező. Mint meséli, nem csak ők, az ott dolgozók érezték, hogy szükséges a környezet rendbe tétele, az utasoktól is érkeztek már kritikai észrevételek.

 

A szombati munkához kegyes volt az időjárás, így mintegy 20 vasutas dolgozó kora reggel, saját, otthonról hozott eszközeikkel munkához is láttak. Tennivaló volt bőven, az állomás környékét szemét és elvadult növényzet övezte.

 

 

 

- Elsősorban a kiszáradt fákat, bokrokat vágtuk ki, majd szemetet szedtünk, de sajnos hamar rá jöttünk, hogy ez az egy nap kevés lesz az egész állomási terület rendbehozatalához - mondja Gerencsér Tamás. Így délután, a megérdemelt bográcsban készült ebéd elfogyasztása után további terveket szőttek, s döntöttek: ősszel folytatják a munkát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!