Jogerősen lefokozták a Tettrekész Rendőrség Szakszervezetének főtitkárát

lefokozta a Fővárosi Ítélőtábla szerdai határozatával Szima Juditot, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének főtitkárát - közölte az ítélőtábla. Mohácsi Zsuzsanna sajtószóvivő tájékoztatása szerint az ítélőtábla helyben hagyta a Fővárosi Bíróság (FB) katonai tanácsának korábbi ítéletét.

MTI

Az FB április 29-én folytatólagosan elkövetett bujtogatás vétsége miatt ítélte 160 ezer forintos pénzbüntetésre és lefokozásra a szakszervezeti vezetőt.
   
A Budapesti Katonai Ügyészség azért emelt vádat az alezredesi rendfokozatú főtitkár ellen, mert több, a szervezet honlapjára kikerült cikkben támadta a rendőri vezetőket. A katonai ügyészség három írás miatt indított eljárást.
   
Szima Judit szintén ez év áprilisában pótmagánvádlóként kezdeményezett pert Bencze József volt országos és Soczó László Tolna megyei rendőrfőkapitánnyal szemben hivatali visszaélés bűntett vádjával.
   
Az FB a két rendőri vezetőt november 29-én első fokon, nem jogerősen felmentette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!