Árvízsegély: Rendőrök és a faipari szakosztály is segített

Folytatódik a Pannon Lapok Társasága által szervezett, árvízkárosultakat segítő árverés, s a lapunk által nyitott számla is várja az adományokat. De más szervezetek is igyekeznek segíteni.

Sámel József


Árvízkárosultaknak gyűjtöttek megyénk rendőrei. Ennek eredményeként egy Ford Transit teherautót sikerült megtölteni  bútorokkal és különböző használati tárgyakkal, míg egy Volkswagen Transportert több tucat zsáknyi ruhaneművel és játékkal indítottak útnak kedden. A két teherautó az adományokat a Borsod megyei védelmi bizottsághoz, illetve az árvíz sújtotta borsodi településre, Erdőhorvátiba szállította.Az árvíz idején Zala megyéből háromszázötven rendőr vett részt a védekezés munkálataiban a gátakon.

A minap egy pótkocsis kamionra való adományt szállított Edelénybe a kanizsai Faipari Szakosztály Egyesület. Az új bútorokkal, ruhaneművel megpakolt kamiont a helyiek pakolták le az kocsiról, s nem győztek köszönetet mondani a dél-zalai város lakóinak az adományokért, melyek összértéke meghaladta a 3 millió forintot.

Edelény polgármestere, Tóth Oszkár jelezte: ilyen nagy értékű adomány soha nem érkezet a településre, így aztán a helybeliek biztosan megjegyzik az egyesület és Nagykanizsa nevét.

Olvassa el dossziénkat az árvízsegélyről - Klikk ide




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!