Új tagja van a Princess együttesnek

Az egyik alapító tag családi elfoglaltságai miatt változik a Princess együttes összetétele. A második gyermekét váró Ildikó helyére Molnár Bea áll. A tagcsere egyelőre nem végleges, egyelőre arról van szó, hogy Ildikó ez évben nem tudja vállalni az együttes munkájával járó feladatokat. A Princess-t ugyanis számos hazai és külföldi koncertre szóló felkéréssel keresték meg.

Gyuricza Ferenc

A három tagot számláló Princess 2001. augusztusában alakult. Az együttes olyan crossover muzsikát játszik, amely a klasszikus zenét ötvözi modern zenei alapokkal. Mindhárom ifjú hölgy komoly klasszikus zenei háttérrel rendelkezik, hiszen elvégezték a Zeneművészeti Főiskolát. A Princess megalakulása óta számos televíziós műsorban léptek fel itthon és külföldön egyaránt. A trió nemcsak hazánkban vált népszerűvé, hanem a 2002-es külföldi bemutatkozásuk után Európa országaiban is megjelentek lemezeik. 


Első sikereik eredményeként eljutottak Hollandiába, emellett nagy sikerrel mutatkoztak be Olaszországban, ahol a nápolyi hercegnő születésnapján adtak koncertet. Többször jártak az Egyesült Arab Emirátusban, két alkalommal tettek eleget Bahrein-i felkérésnek, valamint 2009-ben Közel- és Távol-Keleten is meghódították a közönséget. Mexikóban egy fesztivál keretében hét városban adtak koncertet. 2004-től évente kétszer Németországban is turnéznak, és már többször kaptak meghívást Kínába. Idén szeptemberben Amerikába utaznak, az Alltech Forthnight fesztivál keretén belül hat alkalommal lépnek majd színpadra.

A Princess tagjai elnyerték a Mustafa Dorbayani által alapított Persian Golden Liones Award-díjat. Az ezzel járó elismerést a közelmúltban vehették át egy elegáns budapesti rendezvényen. Magyarországon ugyancsak sikeresen szerepeltek, 2002-ben megkapták az Arany Zsiráf díjat, amelyet később a Fonogram-díj váltott fel. Lemezeik rendre elérték az arany, illetve platina fokozatot, összesen több, mint 150 ezer példányt értékesítettek belőlük.



Kattintson ide és látogasson el Zeneoldalunkra!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!