Tiltakoznak a megbuktatott kirgiz elnök hívei

Kurmanbek Bakijev kirgiz elnök megbuktatása ellen tiltakoztak hétfőn a külföldre menekült politikus hívei az ország déli részén, Dzsalálábádban.

MTI

Mintegy 1500 ember gyűlt össze a város főterén, és kiabálta többek között azt, hogy "Bakijev a törvényes elnökünk!", és "Az ellenzék vérontással szerezte meg a hatalmat!".
   
A rendőrség távol maradt a tüntetéstől, a résztvevők szabadon jártak ki-be a helyi önkormányzat megszállt épületébe, a megmozdulás hangulata békés maradt.
   
A volt külügyminiszter, Roza Otunbajeva által vezetett új kirgiz kormány állítása szerint azért engedte, hogy Kurmanbek Bakijev a múlt hét közepén szabadon elhagyja az országot, mert el akarta kerülni a polgárháborút, és nem szándékozik erőszakot alkalmazni az ország déli részén, ahol a volt államfő legtöbb híve él. Fő célja az alkotmány átalakítása és egy általa tisztességesnek nevezett elnökválasztás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!