Könyvtárfejlesztés az Apáczai művelődési központban

A hagyományos, tasakos kölcsönzés helyett számítógépes rendszert vezetnek be a zalaegerszegi Apáczai Csere János Általános Művelődési Központ könyvtárában, a katalógusok, szolgáltatások pedig rövidesen felkerülnek az internetre - közölte Czirákyné Tóth Edit szerdán, sajtótájékoztatón.

MTI

A könyvtár infrastruktúrafejlesztésre önálló pályázóként 7,6 millió forint támogatást nyert el az európai uniós Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program könyvtárfejlesztési pályázatán. Az informatikai fejlesztéssel párhuzamosan elkezdődik a könyvtár belső felújítása is, amit az intézmény önerőből finanszíroz.
   
Az európai uniós támogatásból on-line szolgáltatások kialakításához modern számítógépeket vásárolnak. A számítógépes kölcsönzés az olvasóknak jelent majd pluszszolgáltatást. A könyvtár adatbázisa az egész országban vagy akár a határon túlról is bárki számára elérhető lesz; a távolabb élők is tájékozódhatnak a kölcsönzési lehetőségekről, a könyvtár 36 ezer kötetes állományáról - fűzte hozzá Czirákyné Tóth Edit.
   
Az intézmény vállalta az időskorúak számítógépes képzését is. Az indukciós műszerek a hallássérültek kölcsönzését, tájékoztatását segítik majd, a rádióhullámmal működő mobil eszközök, számítógépek és a digitális tábla pedig az informatikai képzést, a könyvtári órák megtartását teszik színvonalasabbá.
   
A programban hallássérültek oktatására-nevelésére szakosodott gyógypedagógusok, könyvtárosok, számítás technikusok vesznek részt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!