Zebrát a gyalogosoknak!

A hévízi Szent Lukács Idősek Otthona egyik lakója, Borbély Dezső kereste meg szerkesztőségünket panaszával: gyalogátkelő kijelölését látja szükségesnek, hogy biztonságosan át lehessen haladni az Ady utcán, a belvárosba tartva.

Horányi Árpád

 


-  Az önkormányzat ígért, az   illetékes fórum elutasított   - mutatta a Magyar Közút megyei igazgatóságától kapott levelet a panaszos.

Olvasónk   az Ady utcába csatlakozó  Kossuth és Lótuszvirág utcák kereszteződésénél látja fontosnak a gyalogátkelő létesítését.
 
- Akik  itt a déli  oldalon laknak, szinte el vannak vágva a  várostól  - mutatta a helyszínt. - Az Ady utcának ezen az oldalán nincsen gyalogjárda, magyarán: biztonságosan nem lehet a Lótuszvirág utcából gyalog továbbmenni a város felé. Úgy kell átszökdösnünk az úttesten, némely autós még ránk is kiabál olykor, hogy  itt nincs ám gyalogátkelő! Hát én  el akarom érni, hogy márpedig legyen. 

-  Az elutasító válasz jogszabályt és műszaki álláspontokat idéz, miszerint a gyalogátkelő létesítése nem indokolt. ...szakmai álláspontunk az, hogy ilyen környezetben  gyalogátkelőhely kijelölésével az úttesten átkelni  szándékozók számára úgynevezett ál biztonságérzetet idézhetünk elő - írja  válaszában Büki Zoltán osztályvezető. 

Vértes Árpád polgármester az ügyben történt megkeresésünkre elmondta, foglalkoznak a kérdéssel, de nem városi kezelésű útról lévén szó, annak forgalomszabályozásába az önkormányzatnak nincsen beleszólása.

- Az elkerülő út megépítésével az Ady Endre utca forgalma ki lesz váltva, gyökeres változást ez hozhat. De ha addig is tehetünk valamit a nagyobb biztonságért, azt megtesszük, a lehetőséget megvizsgáljuk  - mondta a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!