Senki nem marad le az érettségiről

Hol van még az érettségi, s máris probléma adódott ezzel kapcsolatosan. Nevezetesen a diákok matúrára való jelentkezési adatai tűntek el múlt héten csütörtökön.

Sinkovics Eta

A középiskolásoknak február 15-ig kell jelentkezniük az érettségire. Ennek első fázisában az iskolák egyeztetik a diákokkal az adataikat, akik azután kitöltik a jelentkezési lapokat.  A február 4-én bekövetkezett informatikai rendszerhiba miatt az aznap rögzített adatok elvesztek, azokat  meg kell ismételni, derült ki a kétszintű   érettségi adminisztrációs rendszerét és a középfokú felvételi rendszert üzemeltető Educatio Kft. az iskolák részére elküldött tájékoztatásából.

Mint az Oktatási Hivatal elnöke, Bakonyi László hétfőn hangsúlyozta, a leadott érettségi jelentkezések érvényesek, egyetlen diákot sem érhet hátrány az adatok eltűnése miatt.

A probléma azoknak jelent többletmunkát, akik az adatokat rögzítik.
Sokak között Szegedi Sándornénak, a zalaegerszegi Apáczai-gimnázium iskolatitkárának, aki elmondta, az érettségire történő jelentkezés folyamatos a diákoknál. Ezért nap mint nap dolgozik az erre rendszeresített szoftverben, s mondhatni, nem örült, amikor meghallotta, hogy a csütörtökön végzett munkája kárba veszett.

-Az iskolák természetesen tudják pótolni az adatokat, ezt már meg is tettük. Az nehezítette a munkát, hogy a jelentkezés más-más fázisánál tartanak a diákok - mondta Szegedi Sándorné.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!