Rendőr adta a tippet a betöréshez

Súlyos pénzzavarban lévő rendőr adott tippet betöréshez, hogy adósságát ki tudja fizetni. A Zalaegerszegi Nyomozó Ügyészség minap emelt vádat a férfi és társai ellen.

MTI

A vádirat lényegéről dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője adott tájékoztatását. E szerint a megyeszékhelyen rendőrségi bűnügyi technikusként dolgozó, most 40 éves V. Tamás súlyos pénzzavarral küzdött 2008 elején, amikor  - nem rendőri munkája révén -  tudomást szerzett arról, hogy egerszegi ismerőse, akinek egyébként tartozott, nagyobb mennyiségű pénzt tart otthon.

Erről 2008. március 5-én értesítette az akkor 53 éves győrvári  B. Ernőt, aki az ügyben vádlott társa lett, majd kora este közösen terepszemlét tartottak a kiszemelt lakás környékén. Ezek után azzal az ürüggyel hívta fel ismerősét, hogy visszafizetné a pénzt, mikor adhatja meg. Hitelezője közölte, csak másnap tér haza, addig nem tudnak találkozni.

V. Tamás erről azonnal tájékoztatta B. Ernőt, aki megszervezte a betörést és másnapra virradó hajnalban két társát a zalaegerszegi lakáshoz fuvarozta. 

A 36 éves vasvári S. Norbert a lakás udvari folyosójára néző konyhaablak redőnyét felnyomta, az üveget betörte, a 25 éves győrvári P. Mihály pedig bemászott. Laptopot és 13 millió forintot rejtő számkombinációs széfet vittek magukkal. A zsákmányon megosztoztak B. Ernővel, aki pár óra múlva, még aznap délelőtt Zalaszentivánon 800 ezer forintot adott V. Tamásnak az információért.

 A bűncselekmény elkövetését V. Tamás beismerte, ám társai tagadják szerepüket. A vádat a bűnügyi technikus vallomása mellett alátámasztja az a kimutatás, amely a férfi 2008. március 6-i kifizetéseiről készült. Emellett a telefonos híváslisták is a bizonyítékok között szerepelnek.

 A négy férfit jelentős értékre elkövetett, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopással vádolják; V. Tamás szerepét felbujtóinak minősítették.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!