Kisfeszültségű kábel okoz áramkimaradás a megyeszékhelyen

Ahogyan az ilyenkor megszokott: leolvadnak a hűtők, nem működnek az elektromos berendezések, valahol nincs melegvíz, másutt a sütő marad hideg, és persze az üzemelő készülékeknek sem tesz jót a folyamatos ki- és bekapcsolás.

Horváth A. Attila


A Petőfi utca 8.-ból és 12.-ből érkezett jelzés szerkesztőségünkhöz; mint megtudtuk, a lakók többször a helyszínre hívták már az E.ON szerelőit, de az áram mindig csak pár órára jött vissza. A szakember azt mondta nekik, nem az épületben van a hiba.

Megkerestük az E.ON Észak-dunántúli Áramszolgáltató Zrt. kommunikációs illetékesét. Egyházi Nikoletta úgy fogalmazott: meglehetősen szerencsétlen helyzet alakult ki, a hiba azonnali elhárítása ugyanis egyelőre  technikai akadályba ütközik.

- Elnézést kérünk az érintettektől, mi minden tőlünk telhetőt megteszünk, a hét végétől függetlenül dolgoznak a szakembereink a probléma megoldásán -  jelezte elöljáróban.
- A Petőfi utcán egy kisfeszültségű kábelszakasz okozza a kimaradást, zárlat viszont csak időnként keletkezik, ezért a kollégák nem tudják bemérni a pontos hibahelyet.

Mire egy szakaszon kiássák a kábelt a földből, megszűnik az áramkimaradás, és 1-2 órára helyreáll a szolgáltatás. Középfeszültségű kábeleken a hiba azonnal lokalizálható, de itt időigényesebb az eljárás, és sajnos meg kell várni, amíg felfedi magát a problémaforrás, ezután egyből ki tudják cserélni a kábelszakaszt.

Egyházi Nikoletta hozzátette: az ügyfelek továbbra is jelezzék a kimaradásokat az E.ON-nak, kollégái a hét végén is dolgoznak a javításon, ha szükséges.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!