Katasztrofális anyagi helyzetben a pölöskei szörpüzem dolgozói

Vigh László országgyűlési képviselő kezdeményezi az illetékes bíróságon a pölöskei szörpüzem felszámolóbiztosának leváltását. A fideszes honatya csütörtökön járt a faluban és az üzemben is.

Varga Andor

Elmondta: a járandóságaikat váró, katasztrofális anyagi helyzetben lévő családok  keresték meg panaszukkal.
– Van család, melynek a házából a tartozások miatt kikapcsolták a villanyt, másnak az autóját vitte a bank, mert nem tudták fizetni a törlesztőrészleteket – vázolta tapasztalatait.
– Ezért kértem találkozót a felszámolóbiztostól, aki közvetítő útján mára hívott ide, ám ő maga nem jött el. Sikerült telefonon elérnem, ám tárgyalni a jövő héten sem tudunk, mert külföldre utazik...

Vigh László elmondta: tudja, hogy a Pölöskei Szörp Kft. korábbi tulajdonosa, Bognár Kálmán minden iratot átadott a biztosnak, melyek alapján ő a bérgaranciaalaphoz fordulhatna a dolgozók kifizetése (esetenként 400 ezer–900 ezer forintról van egyébként szó) érdekében. Hogy a folyamat elindulhasson, ahhoz „csak” a felszámoló szándéka hiányzik. Az illetékes Bács- Kiskun megyei bíróságnál ezért kezdeményezni fogja, hogy cseréljék le a biztost.

Vigh László kérdésünkre azt mondta: attól tart, hogy valakik a cég vagyonát igyekeznek „kimenteni”, odabent látta: egy komplett gyártósor már „el is tűnt” Pölöskéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!