Egyre otthonosabban mozog Zalaegerszegen az amerikai kosaras

Kevés népszerűbb sportoló található mostanság Zalában a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosarasainál. A kék-fehérek veretlenül vezetik az élvonalbeli bajnokságot, a mérkőzéseikre pedig most már rendre az a jellemző: amikor nincs telt ház, akkor is csak elvétve találni üres padsort. A csapat amerikai légiósának, Kyle Wilsonnak is nagyon tetszik ez az helyzet...

Kerkai Attila

Tulajdonképpen egyedül Kyle Wilson az új fiú a Zalakerámia-ZTE KK idei keretében, hiszen a csapat összetétele csak minimális mértékben változott tavalyhoz képest. A 27 esztendős dallasi születésű,  205 centiméter magas játékos pedig mintha már évek óta együtt játszana a társakkal. Tulajdonképpen ezért is kerestük meg: ennyire könnyű volt beilleszkednie új környezetébe?

Szeretek itt lenni Zalaegerszegen, s azóta érzem ezt, hogy először megérkeztem a városba - árulta el érdeklődésünkre. - Minél hosszab ideje élek itt, annál jobban érzem magam itt. Megtalálom a kis boltokat is, ha vásárolni szeretnék valamit, s nem feltétlenül a nagy bevásárlóközpontokig kell elutaznom. Amúgy pedig nyitott vagyok mindenre. A feleségemmel, aki szintén velem jött úgy tartjuk: ha elhagyjuk az otthonunkat és utazunk a világban,  ez elengedhetetlen. Az pedig kifejezetten élménydús, hogy különböző országokban élhetek a munkám, egyben a szórakozásom révén. Az persze sokat segített, hogy a tavalyi csapat együtt maradt ZTE-nél, így nekem is sokkal könnyebben ment a beilleszkedés és a társak is sokat segítettek ebben.

Kyle Wilson korábban már belekóstolt az európai életbe, hiszen egy rövid ideig élt Németországban és Ausztriában, Magyarországra pedig Ciprusról érkezett. Persze érdekes lehet: mennyiben tapasztalt mást, mint azt esetleg várta.

- Amikor Ausztriában játszottam, már csak a földrajzi közelség miatt is hallottam Magyarországról, de túl sokat nem tudtam róla - említette. - Valami hasonlót képzeltem el, mint ott, de összességében mégsem ugyanaz itt élni. Viszont mindenütt más-más kihívás vár az emberre, távol az otthonától. Sajnos nem beszéljük a nyelvet, így jobbára a feleségemmel, Jynae-vel közösen találjuk ki, mit csináljunk a szabadidőnkben. Abból viszont  nincs sok... Amióta kiderült, hogy gyermekünk lesz, minden körülötte forog, úgyhogy a jövő tervezése jórészt lefoglal bennünket.

Nem lehet persze kihagyni a kérdést sem: éppen így tervezték, hogy most bővüljön a család? 
 
- Nem, ez tényleg meglepetés volt, de azt mindig is tudtuk, hogy szeretnénk és hogy lesz is gyermekünk - folytatta Kyle Wilson. - Sok minden megváltozott azóta, például azt eldöntöttük, hogy Jynae júliusban otthon fog szülni, de természetesen  Zalaegerszegen is van orvosa, aki rendszeresen ellenőrzi a babát is.

Ahogy már említette a játékos, nyitottak az újra, de egy sportoló életét döntően meghatározzák az edzések és a mérkőzések időpontjai. A csapattársak és családtagjaik mellett túl sok barátra így nehéz lett volna szert tenniük, viszont Kyle elmondta: a kórházban a nővérek nagyon segítőkészek, és velük kezd remek kapcsolat  kialakulni. Budapestre pedig szeretne újra visszatérni, lazítani, de azért lehetne már egy kicsit melegebb is... 
 
- Néhány hónapja elutaztunk a fővárosba Jynae-vel és nagyon jól éreztük magukat. Imádom azt a várost! - mesélt korábbi élményéről.

Viszont van még valami, ami számára legalább ennyire meglepetést okozott és azóta is élvezi minden pillanatát: a mérkőzések hangulata. De nézzük, miért is? 

-  Az egyetem óta nem játszottam ilyen szenvedélyes közönség előtt, amely fantasztikus szeretettel viseltet a csapattal szemben - árulta el Kyle Wilson. - A jó értelemben vett őrült szurkolótábor ez, s ilyet az egyetemi csapatomnál éreztem utoljára. A többi európai országban, ahol korábban játszottam, közel sem tapasztaltam hasonlót. Ahogy megyünk előre úgy lesz egyre jobb a hangulat, s nagyon remélem, hogy a bajnokság folytatásában is lesz még sok örömre okunk. Akkor is tudunk nyerni, ha nem a legjobb formáját mutatja a csapat, úgyhogy ebből még bármi kisülhet, akár egy hihetetlenül sikeres évzárás is... 
 
Kyle Wilson Dallasban született, édesapja, sőt nagyapja is kosárlabdázott. Egyetemi karrierje a Wichita State-hez köti, ahol meghatározó játékosá vált. Végzettségét tekintve közgazdász, hobbija a golfozás és csapata honlapján még az is olvasható róla: rendelkezik kisrepülőre érvényes jogosítvánnyal. Egyelőre viszont kosárlabdázni szeret a legjobban, amiért az egerszegi drukkerek mindig hálásak neki...


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!