Az idei szezonban először kapott ki a Zalakerámia ZTE KK (frissítve nyilatkozatokkal)

Kedden a férfi kosár Magyar Kupa nyolcad döntőjének visszavágóján a Zalakerámia ZTE KK együttese Debrecenben 66-64-re kikapott ugyan, azonban összesítésben 146-126-os különbséggel bejutott a legjobb nyolc közé. A tartalékosan felálló ZTE-nek - amely a bajnokságban 18/0-ás parádés sorozattal vezet - ez volt az első veresége az idei szezonban tétmérkőzésesen.

Kerkai Attila

Debrecen–Zalakerámia- ZTE KK 66-64 (21-17, 10-13, 20-18, 15-16)
Debrecen, 200 néző.
Jv.: Benczur, Szilas, Fodor.
Magyar Kupa férfi kosár-labdamérkőzés, nyolcaddöntő, visszavágó.

Debrecen: Savic (15/3), Kaluha (14/6), Balogh (-), Fülöp (12), Boldizsár (8). Csere Erdei (8/6), Tóth G. (9). Edzô: Fodor Péter.

ZTE KK: Hinnant (11/9), Gáspár (4), Timberlake (2), Tóth Á. (-), Wilson (16/3), Trepák (14). Csere: Simon L. (6/6), Baki (11/3), Tóth Á (-), Délity (-), Horváth (-). Edzô: Völgyi Péter. 

A bajnokságban a listavezető ZTE KK az első mérkőzésen 22 pontos előnyt harcolt ki magában. Ennek ismeretében és azt a tényt is figyelembe véve, hogy az anyagi gondokkal küzdő DEKE-től távozott két alapembere, a biztos továbbjutás reményében utazott el a ZTE. Nem tartott a csapattal Calvin Watson, Bödör Bence, valamint az együttes kapitánya, Kámán Tamás. A találkozón fáradtan mozgott a ZTE KK, s bár vezetett  (7-13), a lelkes és küzdeni tudásból jelesre vizsgázó DEKE fordított (21-17). A hazaiak komolyan gondolták, hogy meglephetik a bajnokságban remeklő zalaiakat, akiknél megsérült Tóth Ádám (a combjára kapott egy ütést). A végig szoros mérkőzésen végül a DEKE nyert, de a párharcot a ZTE KK 146-126-ra megnyerte és bejutott a legjobb nyolc közé az MK-ban. A zalaiak csak egy meccset vesztettek el, de a bajnoki veretlenségük megmaradt!  


Kámán Tamás ezúttal pihenés miatt itthon maradt, de a meccset követően az álabbikat nyilatkozta lapunknak:

- Az eredmény alapján szoros mérkőzést játszottunk, s bár nem voltam ott tudom, a fiúk ma reggel indultak el, s hosszú fárasztó utazás után léptek pályára. Az első találkozót nagy fölénnyel nyertük, s ilyen helyzetben nehéz felpörögni, de szerintem ez a vereség belefért most. Többünknek pihenni kellett, s bár tudom, elrontottuk a sormintát -  azaz az idényben először kaptunk ki tétmérkézésen -, de megvan a továbbjutás és nekünk most a legfontosabb, hogy a szombati hazai mérkőzésen a PVSK ellen nyerni tudjunk. 

A találkozó után Völgyi Pétert, a zalaiak vezetőedzőjét is megkérdeztük, aki elmondta, hogy a csapat korán reggel indult Debrecenbe, fáradtan mozgott. Tóth Ádám a combjára kapott egy ütést, emiatt le kellett hozni a pályáról, de remélhetőleg a szombati találkozóig felépül.

A vezetőedző hozzátette: Bár az idei szezonban először kaptak ki tétmérkőzésen, de még mindig jobb, hogy  a Kupában és nem a bajnokságban, melyben a zalaiak 18 győzelmet magába foglaló sikerszériája továbbra is tart, s reményeik szerint tovább növekszik majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!