A zalai települések életének krónikásai lesznek civil tudósítóink

A zalai települések közösségi életében aktív, ismert személyiségek csatlakozásával megkezdte működését lapunk civil tudósítói hálózata. Hétfőn szerkesztőségünkben jártak a csapat tagjai.

Varga Andor


257 település található Zala megyében, megannyi értékkel, helyi érdekességgel. Szerkesztőségünk arra törekszik, hogy a lehető legtöbb fontos eseménynek, különlegességnek publicitást biztosítson, s a lokális hírek is utat találjanak az olvasókhoz. Ebben nyújthat segítséget a civil tudósítói hálózat.

Újszerű kezdeményezést indítunk útjára: a települések mindennapjait jól ismerő, esetleg azok alakításában is feladatot vállaló olvasóink vállalták, hogy információkkal látják el a Zalai Hírlapot, így az eddigieknél is több  helyi tartalmat jeleníthetünk meg online felületünkön, illetve az újság hasábjain.

 

 

- Bízunk abban, hogy a kör folyamatosan bővül, s idővel akár valamennyi zalai településen lesz majd partnerünk, aki szűkebb környezete krónikásaként beszámol az érdekességekről, hírértékkel bíró történésekről - fogalmazott lapunk főszerkesztője azon a találkozón, amelyen civil tudósítói csapatunk magját, első 11 jelentkezőjét köszöntöttük. Virrasztó Zsolt hozzátette: olvasói igényfelméréseket követően újult meg tartalmilag és tipográfiailag is lapunk. E változtatások legfőbb célja az volt, hogy közelebb kerüljünk az olvasóhoz, s ugyanez a szándék hívta most életre új kezdeményezésünket is.

 Mázsa Ferenc eddig is végzett már hasonló krónikási munkát, s annak különösen örült, hogy lakóhelye eseményeit ezentúl ilyen széles nyilvánosság számára is publikálhatja. A beszélgetésen az is elhangzott, hogy a legfontosabb kritériumoknak, a pártatlanságnak, függetlenségnek természetesen meg kell majd felelnie a közlésre szánt anyagoknak.

E beszámolók, hírek küldésének technikai részleteiről Török Tibor, lapcsoportunk online főszerkesztője tájékoztatta a megjelenteket. Mint mondta, honlapunkon önálló rovata lesz a civil tudósítóknak, sőt, a zalai települések saját mappát kapnak majd. Olvasóink ráadásul nem csak hírekkel (esetleg riportokkal, interjúkkal), de multimédiás tartalommal is találkozhatnak e felületeken, ugyanis képeket, videókat is mellékelhetnek anyagaikhoz partnereink. Egyébként a nyomtatott újságban is önálló rovatban közöljük majd (a terjedelmi lehetőségeknek megfelelően) az írásokat.

Civil tudósítóink végül megtekintették szerkesztőségünket. Előbb online rovatunkkal, illetve honlapunk működésével  ismerkedtek, majd ízelítőt kaptak a lapkészítés gyakorlatából: tördelőtermünkben ők már hétfőn kora este nyomon követhették a keddi újság formálódását.

 

 

Tudósítóink elérhetőségért kattintson a nevekre!

Vásár Marianna

Mázsa Ferenc

Varga Jánosné

dr. Bagladiné Marcsák Tünde

 Révész Erzsébet

Kovács Szabina

Litvik Réka

Ódor Júlia

Szermjagin Marianna

Dezse Anna

Dala Hajnalka

 

 

Ön is küldene hírt? Írjon nekünk!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!