Ütközés: a vonat tíz méteren keresztül húzta magával az autót Gutorföldénél

A tilos jelzés ellenére vasárnap délután egy osztrák rendszámú gépkocsi a község egyik vasúti átjárójába hajtott, s nekiütközött az ott éppen áthaladó személyvonatnak. A baleset kövezkeztében a személyautó utasa súlyos sérüléseket szenvedett.

Gyuricza Ferenc

Az eset délután háromnegyed négy magasságában történt a náprádfai átjáróban. Mint azt a helyszínen megtudtuk, egy osztrák rendszámú személyautó vezetője egyelőre ismeretlen okból figyelmen kívül hagyta a fénysorompó tilos jelzését, s a Zalaegerszegtől Rédicsig közlekedő személyvonat oldalának ütközött.

A vonat a két kocsi közé szorult autót mintegy tíz méteren keresztül húzta magával, eközben a személygépkocsi egy oszlopnak is nekiütközött. A jármű utasa - egy Csertalakoson élő osztrák asszony - kiesett a járműből és súlyos sérüléseket szenvedett, őt a mentők a zalaegerszegi kórházba szállították. A vonat az ütközést követően mintegy 150 métert haladt még tovább, s csak azt követően tudott megállni.

A mentés és helyszínelés miatt a vasútvonalon a közlekedés több órán keresztül szünetelt, a balesetet szenvedett vonat - egy kocsival - csak mintegy két és fél órás várakozás után indulhatott tovább az utasaival.

A baleset okát és körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják.



Címlapon - kattintson az alábbi címekre:


A 86-oson árokba zuhant egy kamion! 23 tonna narancs szóródott szét (képgalériával)



Összeégett holttest az ablak alatt Vasboldogasszonyban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!