Sport körkép: Mit várnak az új esztendőtől?

Ebben az esztendőben is megkérdeztük a megyénkben élő vagy dolgozó sportvezetőket, játékosokat, hogy mit várnak az új, a 2010-es esztendőtől. Van, aki a legjobbak közé szeretne visszakerülni, más érmet szeretne, a bajnoki cím megvédését áhítja, de olyan is akad aki egészséget és anyagi jólétet kíván a sportnak...

Bóbics László

Íme a válaszok, sorrendiség nélkül:

Keczeli Bianka,
Keszthely Befag Erdész Lövészklub, futócéllövő: „A 2009-esnél jobbat, mondom ezt annak ellenére, hogy leállamvizsgáztam, most már közgazdász vagyok. Munka mellett edzek, Siófokon élek és heti három napot Keszthelyen tréningezek. Szeretnék újra visszakerülni a legjobbak közé, a kihagyott egy év után. Meglátjuk ez a tervem mennyire valósul meg.”

Balázs Zsolt, a ZTE FC NB I-es labdarúgó-csapatának korosztályos válogatott játékosa: „Jó lenne a dobogón végezni, s ha ez véletlenül nem sikerülne, akkor viszont mindenképpen szeretnénk kupadöntőt játszani. Személy szerint minél többször szeretném megzörgetni az ellenfél hálóját, no meg jó pár olyan labdát adni, amelyet nem lesz nehéz az ellenfél kapujába juttatni.”

Fentős Pál, a Femat Csesztreg NB III-as labdarúgó- csapatának edzője: „Egészséget a családnak, a sporttársadalomnak, valamennyiünknek. Sok pénzt az embereknek és bent-maradást a harmadik vonalban a Csesztreg csapatának.”

Madár Gábor, a ZTE FC hajdani labdarúgója, élvonalbeli edző, a klub utánpótlás te rületén dolgozó tréner: „Színvonal emelkedést, az U20-as válogatott megvillantott valamit ennek a lehetőségéből. Ez persze nem egyszerű dolog, de van rá esély. Az életben az anyagi helyzet rendeződését. Mindezekről persze nem csak beszélnünk kell a sport és a mindennapok területén, hanem sokat is kell tenni érte.”

Dr. Villányi Antal, a Megyei Kosárlabda Szövetség elnöke: „Nagyon tudnék örülni a férfi kosárcsapatunk bármilyen színű érmének, lehetőleg aranynak. De a neheze még hátra van. A nők ötödik helye is bravúr lenne. A megyében minél több városban jó lenne, ha lenne kosárlabda csapat, s új civil szerveződésű egyesületek alakulnának. Az országos szövetségben rendeződnének a viszonyok. A mindennapi életünkben pedig az emberi kapcsolatok területén, ha nem is értünk egyet, de ne engedjük el egymás kezét.”

Máté Péter, a ZTE FC labdarúgója: „Előkelő helyen szeretnénk végezni a bajnokságban és megnyerni a Magyar Kupát. Sérülésmentes időszakot a csapatnak, s jómagamnak. Már edzésben vagyunk, egyéni tervek szerint dolgozunk. Január 6-án pedig kezdődik a közös felkészülés.”

Flumbort András, az Aquaprofit NTSK szakmai vezetője: „Csapatunk védje meg a bajnoki címét. Az előző évnél küzdelmesebb szezonra számítok, mert úgy látom a Paks is bele akar szólni a dobogós helyezésekbe. Jó lenne Zalában a zalakarosi verseny mellett még egy rangos tornát rendezni, akár a két klub összefogásával is. Magánemberként jó lenne kétszeres bajnokcsapat szakvezetőjének lenni és szeretném a tavasszal befejezni az utolsó vizsgáimat a politológián.”

Kozma Lajos, az NTE1866 labdarúgó-csapatának szakosztály-elnöke: „Remélem a csapat meg tudja tartani dobogós helyét, a sérültjeink felépülnek és minél nagyobb számú közönséget tudunk kicsalogatnia lelátókra. Az önkormányzat és a város is legalább annyira akarja a sikert, mint mi.”

Major Mihály, a Megyei Teke Szövetség elnöke: „Az élcsapataink minél magasabbra jussanak. Az utánpótlásban elkezdett munka pedig folytatódjon, mert úgy látom, hogy jó az irány. Az alacsonyabb osztályoknál erősödjön, népszerűsödjön a teke, jó példa erre Resznek és Zalaszentgrót együttese.”

Mihalecz István, a ZTE hajdani élvonalbeli futballistája és trénere: „Nagyon lecsökkent a nézőszám, még olyan csapatoknál is mint a közelmúltban remekül szereplő Videoton vagy a Debrecen. Továbbra is azt vallom, hogy nem fizikálisan hanem technikai téren vannak jelentős lemaradásaink a nemzetközi szinttől. Jó lenne legalább az európai középmezőny elejéhez felzárkózni a magyar futballnak.”

Szakály István, a Zalaszám ZAC ügyvezető igazgatója: „Jó lenne, ha országosan lenne egy olyan koncepció, amelyben méltó helyet kapna a sport. Az új évben boldog lennék ha kevesebb lenne az anyagi gondunk, és közben legalább olyan sikereket érnénk el, mint az előző esztendőben.”

Takács Zoltán, az FC Keszthely volt elnöke: „Sokkal tisztább és őszintébb vi legyenek a sportra is. Az elmúlt évtizedek áhított fellendüléséből pedig jó lenne valamit realizálni.”

 Horváth Tamás, a Z. Csuti Hydrocomp, hatszoros bajnokcsapatának szakmai igazgatója, a Magyar Sakkszövetség alelnöke: „A Csutival nyertük hat bajnoki aranyat és mostanában éppen hogy kitudtuk fizetni a tartozásainkat. Vagyunk úgy néhányan, hogy hosszú hónapokig nem kapjuk meg a járandóságot. Ezt nem panasznak kell venni, ténynek. Végre már el kellene dönteni Egerszeg, mi lesz a sakk és még néhány sportág sorsa? Nem érdemes húzogatni, halogatni a döntést, ki kell mondani az igent, vagy a nemet. Ezt kívánja a sportszerűség is.”

Harcz Lajos, a labdarúgó megyei bajnokság I. osztályában listavezető Gránit Gyógyfürdő Zalakaros edzője: „Remélem a magyar futball tovább fejlődik. Ez igaz lesz majd a megyei bajnokságra is. Az I. osztályban 6-7 közel egyforma tudású együttes küzd a minél jobb helyezésért. Egy kicsit szűkös a keretünk, ezért 2-3 játékos igazolását tervezi a vezetés. Ilyen kiélezett küzdelem nem volt mostanában a megyeiben. Mint még sokan, természetesen mi is nyerni szeretnénk. Ha lehetőségünk lenne az NB III-ra, remélhetően megkapnánk a kellő támogatás a neves fürdőváros vezetésétől.”

Dr. Kelemen Péter, a Zalakerámia ZTE KK elnöke: „Olyan hittel és kitartással kellene dolgoznunk a folytatásban is mint tavaly és az ősszel tettük. Hogy ez milyen eredményt hoz, azt nehéz lenne megmondani mert a rájátszásban a tudás mellett sok más tényező is szerepet játszhat. Ha az elszántságunk töretlen marad, akkor a bajnokság végén nyugodtan dőlhetünk majd hátra, megtettük ami tőlünk tellett. A csapatnak, a sportbarátoknak egészséget, szorgalmat és sok sikert kívánok a 2010-es esztendőben”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!