Rendőrök, tűzoltók új rendelője 2,7 millióból

Több mint 800 aktív zalai rendőr, tűzoltó és nyugállományú rendészeti dolgozó foglalkozás-egészségügyi, illetve alapellátási feladatait végzik el abban az új orvosi rendelőben, amelyet csütörtökön avattak fel Nagykanizsán.

zaol.hu

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Király utcai épületében kialakított új orvosi rendelőt dr. Tiborcz János r. dandártábornok, Zala megye rendőrfőkapitánya Marton István nagykanizsai polgármesterrel és Egri Gyula tü. alezredes, nagykanizsai tűzoltóparancsnokkal közösen adta át.

Az új rendelőre azért volt szükség, mert a korábbi, Erdész utcai rendelőnek helyet adó ingatlant ki kellett üríteni – mondta  Tiborcz János az avatáson. Hozzátéve, a helyzet megoldására két lehetőség kínálkozott. Az egyik az egészségügyi ellátás Zala Megyei Rendőr-főkapitányságra (ZMRFK) helyezése, ami azt jelentette volna, hogy az érintetteknek problémáikkal Zalaegerszegre kellett volna utazniuk. Ez a Nagykanizsai Rendőrkapitányság állományát tekintve évente minimum hétezer olyan szolgálati órát jelentett volna, amelyet a rendőrök nem a közterületi és egyéb munkával, hanem a kötelezően előírt szűrő- és más vizsgálatokkal, illetve utazással töltöttek volna. A másik lehetőség a rendelőnek a Nagykanizsai Rendőrkapitányság Király utcai épületében történő kialakítása. Ehhez helyet és forrást kellett keresni, mivel a ZMRFK költségvetése nem tette lehetővé a beruházás teljes finanszírozását.

A beruházás 2.7 millió forintba került, melyhez támogatást nyújtott a Nagykanizsai Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság 900.000 forinttal, a Nagykanizsai Többcélú Kistérségi Társulás 500.000 forinttal, valamint a Rendészeti Védegylet 200.000 forinttal. A fennmaradó 1.100.000 forintot a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság biztosította.

A beruházás során egy olyan egészségügyi részleg került kialakításra, mely megfelel az alapellátó rendelőkkel szemben támasztott követelményeknek. Az egészségügyi részlegben helyet kapott a rendelő, a váróterem, az orvosi szoba, valamint az egészségügyi személyzet számára kialakított teakonyha és étkező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!