Rabosították a rendőr-kismamát egykori kollegái

Másfél milliós csalás miatt indítottak eljárást, majd rabosították azt a nagyatádi kismamát, aki a rendőrség állományából ment el szülési szabadságra két éve. Az furcsa ügyben a Zala Megyei Nyomozóügyészség jár el.

zaol.hu

 A sonline.hu számolt be róla korábban, hogy egy fiatal nyomozónő szülés előtt minden szükséges formaságot elintézett, és úgy gondolta, hogy a következő években nem lesz más dolga, mint a kisbabájával törődni. Ám a rendőrség a szülést követően is havonta utalt pénzt a számlájára. Mit a nő mondta, egy darabig azt hitte, hogy elmaradt pótlékok érkeznek, ám kiderült, nem: kapott egy értesítést, hogy csalás miatt feljelentettek, másfél millió forintot követelnek tőle, felmentették, s rabosításra is sor került.

 Mint a somogyi portál írja, a hatóság egyszer csak  jelezte a nőnek,  hogy többet utaltak számára, mint amennyi járt volna, s arra kérték, hogy fizessen vissza pénzt, és vegyen ki annyi szabadságot, hogy egyensúlyba kerülhessen a mérleg. Az asszony  vissza is fizetett százharmincezer forintot, ám a  következő hónapban tovább utalták számára a pénzt, majd "A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Ellenőrzési Szolgálata 2009. április hónapban ellenőrzése során felfedte azon tényt, hogy egy rendőrnő részére 2007 októbere és 2008 decembere közötti időszakban több mint 1,5 millió forint jogtalan kifizetés történt. Az ügyben szolgálati visszaélés vétség gyanúja merült fel, ezért a főkapitányság feljelentéssel élt az ügyészség mint eljáró szerv felé. Az említett időszakban szolgálatot teljesítő kapitányságvezető 2008 novemberében indoklás nélkül felmentésre került, a Nagyatádi Rendőrkapitányság jelenlegi vezetője pedig - aki 2009 márciusától látja el kapitányságvezetői feladatait - mindent megtesz annak érdekében, hogy vezetése alatt ilyen esetek ne ismétlődhessenek meg” - hangzott az érintett kapitányság hivatalos közlése.

Feljelentést a hvg.hu-nak a Zala Megyei Nyomozóügyészség megerősítette. Pirger Csaba ügyész, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője arra a kérdésre, hogy miért volt szükség munkatársuk rabosítására, azt mondta: gyanúsítottként kihallgatták, „aminek az a járuléka, hogy a gyanúsítottként kihallgatott személyeket 'rabosítják', azaz fényképfelvétellel és ujjlenyomattal nyilvántartásba veszik”. A gyanúsításhoz nem kell bizonyosság, nem kell kétséget kizáróan a cselekmény elkövetését bizonyítani, ehhez elégséges a megalapozott gyanú - hangsúlyozta a szóvivő. Azt azonban megerősítette: a kismama a jelzett 130 ezer forintot valóban visszafizette már. Ennél többet azonban nem árult el, folyamatban lévő ügyről lévén szó. A nyomozás várhatóan e hónap végén zárul le.

 

Forrás: hvg.hu, sonline.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!