Jubileumi köszöntés és juttatás: annyiszor ezer forint, ahány éves a szépkorú

A 2008-as, a szépkorúak jubileumi köszöntéséről szóló kormányrendelet szellemében fogadta pénteken dr. Gyimesi Endre polgármester a 95 éves Kaszás Istvánnét.

Kiss Gyöngyvér

A szépkorúak iránti társadalmi megbecsülés kifejezéseképpen alkották azt a jogszabályt, miszerint 90., 95. és 100. születésnapjukat ünneplő időseket jubileumi köszöntésben, s  juttatásban  kell  részesíteni. Ez utóbbi összege annyiszor ezer forint,  ahány éves az illető.

Az év első zalaegerszegi szépkorú születésnaposa Kaszás Istvánné, Ilonka néni január 25-én tölti be 95. életévét. Tőzsgyökeres ságodi, egyszer költözött, amikor a falut a zalai megyeszékhelyhez csatolták.

Ilonka néni Ságodban született, kilenc gyermekes család sarjaként  idézte dr. Gyimesi Endre a hozzátartozók levelét.  Nem éltek jó anyagi körülmények között, fiatal korában cselédként szolgált,  később   építőiparban, s    konyhán   dolgozott, negyven évvel ezelőtt ment nyugdíjba.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!