Bajor Imre helyébe lép Faragó András, a Hevesi-színház egykori színésze!

Faragó András, a népszerű Topi, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház egykori színművésze vállalta, hogy megmenti A doktor úr című előadás premierjét a Thália Színházban, miután miután a darab főszereplője, Bajor Imre lebetegedett.

zaol.hu

Bár nagyon készült, orvosa a főpróbahéten minden közszerepléstől eltiltotta Bajor Imrét – tájékoztat portálján az Budapesti Operettszínház. -  A művész kénytelen volt lemondania a 2010. január 15-ei premiert és az azt követő előadásokat.


Molnár Ferenc A doktor úr című bohózatát a Budapesti Operettszínház és a Thália Színház a pesti flaszter komponistájának, Zerkovitz Bélának dalaival mutatja be a Tháliában, Korcsmáros György rendezésében - a produkcióban Bajor Imre Puzsért alakította volna.

Ám a bemutató nem marad el: a minden hájjal megkent betörő szerepébe a televízióból is jól ismert Faragó András ugrik be, akit a Budapesti Operettszínházban jelenleg a Szép nyári nap című Neoton musical Tóni bácsijaként ünnepli a közönség majd' minden este, de hatalmas sikerrel játssza a Szentivánéji álom Orrondiját, valamint ugyancsak a Tháliában a Csókos asszonyban Kubanek hentest.



Bajor Imre állapotáról a Blikk is beszámolt. A bulvárújság honlapján arról ír, hogy Bajor Imre összeomlott, s szombat éjjel mentővel kellett kórházba szállítani, mert Pest megyei házában összeesett.

Bajor felesége szerint a színész elvesztette az összes erejét, teljesen kikészítette a próbafolyamat, amelyet az elmúlt hetekben végigcsinált, miközben Molnár Ferenc A doktor úr című darabjának premierjére készült.
– Valóban igaz a hír, Bajor Imre művész úr visszamondta a bemutatót, mert felesége, Ildikó szerint annyira kimerült, hogy képtelen közönség elé lépni. A színház azonban úgy döntött, mindenképpen megtartják a premiert, Bajor Imre szerepét Faragó András veszi át, aki tegnap óta tanulja Puzsér, a betörő szerepét – erősítette meg a hírt a Blikknek Ferenczi Orsolya, a színház sajtófőnöke
Bajor Imre egyébként múlt csütörtökön a Blikknek munkatársának már eléggé kedvetlenül nyilatkozott.
-Inkább nem mondok semmit, mert jót nem tudok. Nem jó ez az egész, ahogy van – válaszolt motyogva a bajsza alatt szomorúan, amikor hogylétéről érdeklődtek.

Szombat délelőtt azonban munkatársai szerint már egy pörgős, jókedvű próbát csináltak végig Bajor Imrével, akin az alatt a pár óra alatt egy percig sem látszott, hogy nyomasztja valami, vagy kimerült lenne. Estére azonban a szervezete már nem bírta tovább, és egy összeomlással jelezte: nincs rendben minden.
A Blikk információi szerint Bajor Imre vasárnap reggel már el is hagyta a kórházat.


Faragó András

Faragó András, az év operettszínésze 1989-ben diplomázott a Színház- és Filmművészeti Főiskolán operett-musical szakon. A diploma után az egri Gárdonyi Géza Színházhoz szerződött, majd a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház társulatának tagja volt tagja 1991-től 1997-ig.   Játszott többek között a Kakukkfészekben, Tizenkét dühös emberben, A hetvenkedő katonában és a Zsuzsi kisasszony is. 1996-ben Közönség-díjat kapott.

1997-től tagja a Budapesti Operettszínház együttesének. A Marica grófnőben, a Dr. Bőregérben, a Menyasszonytáncban alakított szerepeiben, a Csárdáskirálynő Miska főpincérjeként karakter figurákkal mulattatja a nézőket.


Forrás: Budapesti Operettszínház, Blikk, Zalai Hírlap online




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!