A 4 forint nem számít - A korábban kihirdetett nyertes újíthatja fel a 86-os főutat

Eltekintett a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) a 4 forintos kerekítési hibától, kezdődhet a 86-os út zalai szakaszának felújítása.

Varga Lívia

Mint arról december elején beszámoltunk, a szlovén-magyar országhatártól a vasi megyehatárig tartó 38 kilométeres szakasz felújítására legjobb  árat adó kivitelező, a Colas Hungária Zrt. ajánlatában apró matematikai hibát vétett, a bruttó 4,3 milliárd forintos végösszeg ugyanis két különböző helyen négy forint különbséggel szerepelt.
Az ajánlatkérő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. kérésére, hiánypótlás keretében a társaság feloldotta az ellentmondást, ám a második legjobb ajánatot tevő cég kifogást emelt a KDB-nél.

Ekkor a NIF Zrt. elnök-vezérigazgatója, Reményik Kálmán kilátásba helyezte: a KDB határozatától függetlenül nem fognak egy 100 millióval drágább ajánlatot győztesnek kihirdetni, akkor inkább élve a jog adta lehetőséggel,  újra pályáztatnak. Erre azonban végül nem lett szükség, a KDB ugyanis elutasította a fellebbezési kérelmet, azaz eltekintett a 4 forintos kerekítési hibától.

A kálócfai önkormányzat, tudtuk meg Laki József polgármestertől, ez idáig  nem kapott hivatalos tájékoztatást, igaz, ez a korábbaikban sem volt másként. Hivatalosan is értesítették viszont a NIF által már november végén kihirdetett győztest, tájékoztatták lapunkat a Colas Út Zrt.-nél, ahol érdeklődésünkre azt is elmondták: egyelőre nem tudni, a történtek okoznak-e bármiféle csúszást a munkálatokban, az ugyanis már a NIF kompetenciája, mikor kötik meg a szerződést.

A felújítás során egyébként a 86-os szóban forgó szakaszán 11,5 tonnás terhelésre erősítik meg az útburkolatot. A munka során kiszélesítik az útszakaszt, három új csomópont készül, hét hidat újítanak fel, és építenek  egy új autóbusz-fordulót is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!