2010-ben nyílhat meg a Fejtő-emlékház Nagykanizsán

Nagykanizsa - Néhány napon belül megkezdődhet a Fejtő Ferenc Emlékházba kerülő, az író párizsi otthonából származó bútorzat, könyvek és dokumentumok Kanizsára szállítása.

zaol.hu

Erről a nemrég elhunyt kanizsai születésű író, publicista, történész francia fővárosban élő fia, Charles Fejto tájékoztatta lapunkat, aki elmondta: a Fő út 6. alatti, a kanizsai hitközség tulajdonában lévő épületben kialakítandó emlékház a tervek szerint 2010-ben nyílhat meg. Jelezte, elképzelhetőnek tartja, hogy egy hét múlva megkezdi édesapja párizsi lakásából a ház berendezéséhez szükséges tárgyak Nagykanizsára szállítását, s legkésőbb októberre minden megérkezhet. Hozzáfűzte még, máris nagy az érdeklődés az általa, a Nagykanizsai Zsidó Hitközséggel közösen nemrég létrehozott alapítvány iránt, melynek feladata az emlékház fenntartása, édesapja szellemi hagyatékának minél szélesebb körben történő megismertetése, egy nyári szabadegyetem és szellemi műhely megszervezése, működtetése, továbbá francia és magyar fiatalok cserekapcsolatainak kiépítése lenne. Mint megtudtuk, már eddig is sokan jelezték e-mailben együttműködési szándékukat a világ minden részéről, így reményeik szerint nagyon szerteágazó kapcsolatrendszerré nőheti ki magát a kezdeményezés, melyhez további támogatókat, segítőket várnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!