Példaértékűt alkottak: átadták a Zalaegerszegért-díjakat

Öt magánszemély és két közösség kapott pénteken Zalaegerszegért-díjat. A kitüntetéseket ünnepi közgyűlésen adta át dr. Gyimesi Endre polgármester a városi díszteremben.

Fincza Zsuzsa

A közgyűlés 1993-ban döntött arról, hogy Zalaegerszegért-díj adományozásával ismeri el mindazok tevékenységét, akik  a város életében (például kulturális, oktatási, vagy sport területen, a városfejlesztésben vagy a közigazgatásban),   maradandót alkottak.  

Az ünnepi közgyűlésen öt magánszemélynek és két közösségnek  adta át az elismerést dr. Gyimesi Endre polgármester.

Elsőként Béres János szobrászművész részesült a kitüntetésben, amelyet többek között a város arculatát formáló  köztéri alkotásaival érdemelt ki. Béres János péntektől  immár tulajdonosa is annak a plakettnek, amelyet ő készített valamennyi Zalaegerszegért-díjas számára.

Dr. Csegzi Sándor, Marosvásárhely alpolgármestere, az erdélyi testvérvárosi kapcsolat kiteljesítésében szerzett érdemeiért vehette át a kitüntetést, dr. Décsy Jenő nyugalmazott főiskolai tanár pedig  a számviteli főiskola zalaegerszegi intézetének igazgató-helyetteseként és oktatójaként végzett kiemelkedő tevékenységéért, továbbá  magas színvonalú tudományos munkásságáért.

Az ünnepségen közreműködő   Énekmondó Együttes  meghatározó szerepet tölt be a város zenei életében, s versek megzenésítésével népszerűsíti a zalai irodalmat. Ezt értékelték a képviselők, amikor odaítélték  a  Zalaegerszegért-díjat, melyet  az együttes vezetője, Kelemen Gyula vett át.  Halász István testnevelő tanár a kosárlabda sport fejlesztésében és   az utánpótlás-nevelésben alkotott   példaértékűt, ezért és tanári munkája elismeréseként tüntették ki.


A Kertvárosi Általános Iskola alkalmazotti közössége nevében Hanzséros Alajos igazgató vette át a Zalaegerszegért-díjat, mellyel az intézményben folyó  kiváló és sokrétű pedagógiai munkát jutalmazta a közgyűlés. A tanintézetben folyó tevékenység  méltatásakor kiemelték többek között a  Liszt-iskola kórusának sikereit. Az énekkar  is közreműködött a Díszteremben tartott  ünnepségen.

Dr. Gyimesi Endre végül   Tarjánné dr. Szabó Zsuzsannának, a Kölcsey Gimnázium nyugalmazott igazgatójának nyújtotta át a Zalaegerszegért-díjat,  magas színvonalú  oktató-nevelő,  valamint  intézményvezetői munkája elismeréseként. A díjak átadását követően fogadásra invitálták a rendezvény résztvevőit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!