Nincs az embereknek pénze vásárolgatni

Köd, szemerkélő eső, inkább nézelődő, mint költekező vásárlók és didergő kereskedők - nagyjából ez jellemezte az idei év utolsó nagyvásárát. Sok helyen hallottuk, hogy idén mindenki kevesebbet akar költeni a szentestére, de vajon azt a keveset hol?

zaol.hu

Bár reggelre elállt az eső,  hideg, barátságtalanul ködös idő várta az országos vásárba érkezőket. A kérdés: nézegettek  csak vagy vásároltak is?

- Inkább nézegetnek, kevesen vannak, akik vesznek is valamit  - tudtuk meg a  ruhaneműt áruló Rosta Andreától.  - Nincs az embereknek pénze vásárolgatni, még az ünnepre sem költenek. 

- Már megvettem a 15 hónapos kisunokámnak a zenélő zongorát egy hipermarketben, ugyanis ott jobb áron van. Kevés a jövedelmem, de igyekszem mind a hat unokámnak venni valamilyen apróságot -  árulta el Zsiga Antalné, Teréz, aki  játékokat nézegetett.

- Az októberi és novemberi vásárt is elfújta a szél, most végre ki tudtam jönni  - mesélte a mozgássérült Baranyi Sándor.  - A nyugdíjamból csak kenyérre telik, nem vásárolok én semmit, jóllakom a szép dolgok látványával is.

- 10 évvel ezelőtti árakkal dolgozunk, de a vevők kritikusok, noha pénzük nincs, csak igényük. Miközben népes a konkurencia  - mutatott körbe a szintén szövetkabátokat áruló kollégákra az egyik árus.  - Nem tagadom, a csőd szélén állunk. Én nem azért aggódom, hogy lesz-e idén karácsonyunk, hanem egyáltalán lesz-e mit ennünk - fakadt ki végül.

A szomszédos kabátot áruló kereskedő szerint nem ennyire rossz a helyzet.

- Vásárló van, de azért csak kevesen vesznek, mert nem jött még meg az igazi hideg tél  -mutatott a pulóverben dolgozó alkalmazottaira.  - Nem panaszkodom, de nem is dicsekedhetek. Úgy gondolom, az ügyes kereskedő még a tél közepén is el tudja adni a gumimatracot. Nos, ez a különbség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!