Inkubátorház épül Zalaegerszegen

Inkubátorház épül több mint 330 millió forint uniós támogatással Zalaegerszegen; az épület alapkövét pénteken helyezték el az Északi Ipari Parkban.

zaol.hu

A korszerű technikával felszerelt inkubátorházban kedvezményes bérleti díjakkal és szolgáltatásokkal a helyi és térségi mikrovállalkozások számára kívánnak ideális feltételeket teremteni - közölte az alapkőletételi ünnepségen Gyimesi Endre polgármester.
   
A több mint 2600 négyzetméteres épületben 20-25 vállalkozás számára biztosítanak majd betelepülési lehetőséget. A hagyományos irodai szolgáltatásokon kívül üzletviteli, jogi tanácsadás, titkári, fordítói, piac- és közvélemény kutatási, üzletviteli szolgáltatásokat vehetnek majd igénybe.


Az L-alakú épület központi részében irodákat, tárgyalókat, közös szociális blokkot alakítanak ki, a két szárnyban pedig műhelyeket hoznak létre. Az épület mellett 60 férőhelyes parkolóhely létesül, utakat, járdákat építenek, összefüggő zöldfelületet alakítanak ki. A kivitelezési munkák várhatóan jövő év közepén fejezőnek be, a beruházás összköltsége meghaladja a 410 millió forintot.
   
Gyimesi Endre szólt arról is, hogy a gazdaságfejlesztés egyik célja a munkahelyteremtés. A Nyugat-Dunántúlon 45 ezer fő az álláskeresők száma, közülük 18 ezren Zala megyében élnek. Zalaegerszegen az is ösztönzést jelenthet a beruházások számára, hogy a kis- és közepes vállalkozásoknak nem kell helyi adót fizetniük.
   
A 40 hektáros ipari parkban jelenleg két szállítmányozással és logisztikával foglalkozó vállalkozás működik, egy gyógyszeripari vállalkozás pedig a napokban kezdte el az építkezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!