Elképesztő a zalai mentalista! A meccs előtt videóba mondta a Juve-Bayern eredményét, góllövőit

Tavasszal először lapunk hasábjain mutatta be különleges megérzéseire alapuló tudását a 19 éves kanizsai, Selybi Dávid kezdő mentalista. A szinte már hihetetlennek tűnő képességek birtokában lévő fiatalra az országos média azonnal lecsapott. Most újra megkerestük Dávidot, és az azóta eltelt hónapok történéseiről faggatuk.

Hajdu Péter

- A Zalai Hírlap cikke után nagyot fordult velem a világ, hisz egymás után záporoztak a felkérések - így Selybi Dávid a nagykanizsai Cserháti Sándor Műszaki Szakképző Iskola esztergályos tanulója. - Furcsa érzés volt, ugyanis egyik napról a másikra népszerű lettem, bulvár lapok, kereskedelmi televíziók érdeklődtek a tudásom iránt. Sőt legnagyobb meglepetésemre egy ezotériával foglalkozó budapesti cég is "állást" ajánlott, amit végül nem fogadtam el.

A kanizsai fiatal ekkor eldöntötte, hogy a magánéletét külön kell választani a színpadi fellépésektől, ezért nevet változtatott. Selybi Dávidot szerencsére a családja minden törekvésében támogatja, így a David Blaise művésznevet is közösen találták ki.

- Az ötletet, nagyapám Balázs vezetékneve adta, mely az angol nyelvterületen Blaise formában jelenik meg, a keresztnevemmel együtt dallamosan hangzik - mesélte Dávid. - Ebben a mindenki számára érdekes műfajban csak a legnagyobb példaképem a magyar származású, Uri Geller tudott az eredeti nevével érvényesülni. Azok az idők viszont már régen elmúltak, azóta a showműsorokból számos mentalistát ismerhetett meg az ország.

Az első találkozásunkkor, Dávid képességeit kétkedve fogadtuk, hisz teljesen véletlenül egy másik cikk elkészítése kapcsán az utcán találkoztunk a rockerkülsejű fiúval. Persze kapásból a mélyvízbe dobtuk, hiszen a szerkesztőségi kanalakat és villákat adtunk a kezébe. Az evőeszközök a legnagyobb meglepetésünkre rövid koncentrálást követően fejet is hajtottak a srác ujjai között. Itt persze nem álltunk meg: az újabb feladatban már vadidegen járókelőket szólítottunk le az Erzsébet téren. A négy járókelő, egyenként Dávid hagyományos számológépébe beütött egy számot és egy ahhoz tartozó bármilyen műveletet. Az egyenlőségjel megnyomásával kapott hosszú számsort telefonszámként azonnal felhívták. A mobiltelefon pedig a résztvevők óriási megrökönyödésére természetesen Dávid zsebében szólalt meg.

Ezt a feletébb érdekes kísérletet a 19 éves fiatal legutóbb a Honvéd Kaszinó tükörtermében adott műsorában is kipróbálta, mely hat néző részvételével is sikert aratott.

- A műsorom gerincét megtartottam, de sokat gondolkodozom új számokon - állapította meg David Blaise. - Szeretném ha az emberek még jobban megismernének, s rajtam keresztül a mentalizmust és a gondolatok erejét. A Zalai Hírlap cikkének megjelenéséig inkább visszahúzódó srácként ismertek, ám az azóta eltelt időben némiképpen már nyitottam a közönség felé. Ezek a kísérletek gondolatokra, pszichológiára és a megfigyelőképességre alapulnak, ezért elég nehéz látványt produkálni a színpadon, de eldöntöttem a továbblépéshez fejleszteni kell a technikámat.

David Blaise nagy fába vágta a fejszéjét, ugyanis a Bajnokok Ligája labdarúgó mérkőzés, méghozzá a december 8-ai Juventus-Bayern München végeredményét jósolta meg.

- Mindent elterveztem, a jóslás előtt kipihentem magam, így kizárólag csak a feladatra összpontosítottam - mesélte a folyamatot Dávid. - December 4-én, pénteken letettem egymás mellé a csapatok összeállítását, és koncentráltam. Még aznap este a Honvéd Kaszinóban, Halmos Ildikó az intézmény igazgatójának és két tanúnak a jelenlétében üvegkockába zártam a jóslatomat. Otthon feszülten figyeltem a meccset, és izgultam, hogy az általam kiválasztott játékosok valóban betaláljanak a hálóba. De a keddi 4-1-es Bayern győzelem után nem bontottuk ki a dobozt, erre egészen a vasárnapi december 13-ai fellépésig kellett várni.

A kísérlet sikerült, hisz David eltalálta az egyébként meglepetésszámba menő 4-1-es Bayern diadalt. A góllövők közül viszont csak három német játékost _ Butt, Olic, Gómez _ nevezett meg, míg a 92. percben 18 méterről betaláló Tyimoscsuk kimaradt a felsorolásból.

- Az, hogy videófelvétellel is bebiztosítottam a jóslat hitelességét sokat számított - állapította meg végül David, aki ígéri a jövőben igyekszik egyre meghökkentőbb kísérletekkel előállni.

- Sokan kérdezték már, hogy lehet-e csajozni kanálhajlítással? Én kipróbáltam és lehet, de természetesen nem ezért csinálom. Szeretnék még tovább fejlődni, s úgy érzem a helyes úton haladok, hogy egyszer, Uri Geller előtt is megmutathassam majd a tudásomat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!