A bérgarancia alapból fizessék ki pölöskei szörpüzem dolgozóit!

Nem szabad az időt húzni, minden perc számít, a pölöskei szörpüzem dolgozóinak sürgősen ki kell fizetni az elmaradt járandóságaikat. Ezt Vigh László országgyűlési képviselő jelentette ki csütörtökön, mondván: a fizetség elmaradásával az érintett családok kilátástalan helyzetbe kerültek, az állami segítség nem maradhat el.

Szalabán Attila

Vigh László elmondta: mintegy százötven embernek régóta több havi munkabérrel tartoznak, de nincsenek rendben a végkielégítések sem. Utóbbi járandóság személyenként átlagban 400-900 ezer forintot jelent. Hozzátette: az ezzel kapcsolatos kérését benyújtotta az illetékes tárcához.

- A bérre és egyéb járandóságokra váró családoknak, különösen most a téli időszakban a korábbinál is nagyobb összegű gáz-, villany-, víz számlákat kell fizetniük, s természetesen a törlesztő részleteiket is rendezniük kell. Pénz nélkül ez nem megy, az érintettek nagy bajban vannak. Ugyanakkor a mindennapi megélhetéshez élelmiszert kell vásárolniuk, nem is beszélve az ünnepi készülődésről – tette hozzá. - A járandóságok elmaradása ez év elején kezdődött, a családok a 24. órában vannak. A megoldás érdekében kértem a Szociális és Munkaügyi Minisztériumot, hogy a bérgarancia alapból mielőbb fizessék ki az elmaradt járandóságokat.

Kérdésünkre, hogy hoz-e megoldást a kérelem, Vigh László azt mondta: bízik benne, hogy a minisztériumban intézkednek, kifizetik a béreket és az egyéb járandóságokat. Hozzátette: korábban, hasonló esetekben felgyorsította, illetve megoldotta az adott ügyet a képviselői kérelem. Reméli, így lesz ez most is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!